LGT Young Soloists

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

“De LGT Young Soloists zijn duidelijk een van de beste jeugdorkesten van Europa“ - Fanfare-magazine

“Een jeugd strijkorkest van zeer hoge klasse“ - The Strad Magazine


Het bekroonde strijkersensemble LGT Young Soloists (gesponsord door LGT Private Banking) bestaat uit zeer begaafde jonge solisten van 14 tot 23 jaar en brengt musici uit meer dan 15 landen samen.

Uniek in de hele wereld, het project geeft jonge talenten van hoge kwaliteit de kans om regelmatig op te treden op 's werelds toonaangevende podia en het publiek te boeien met hun zeer professionele optredens als solisten, kamer- en orkestmusici: 'Als je niet wist dat jonge tieners zijn als je hier speelt, zou je denken dat je midden in een topensemble zit” (Das Orchester, 2017).

Het jaar 2021 kende vele hoogtepunten: de legendarische componist Philip Glass heeft een nieuwe strijkerssymfonie geschreven, die in september in première ging in de Musikverein in Wenen en het Royal College of Music in Londen. Verdere concerten en tournees brachten het ensemble naar het Young Euro Classic Festival in het Konzerthaus Berlin, het Music Festival in Merano, de Elbphilharmonie Hamburg, de Stefaniensaal in Graz en vele anderen.

De afgelopen seizoenen waren de LGT Young Soloists te zien in de Berliner Philharmonie, de Tonhalle Zurich, de Musikverein in Wenen, de Hamburgse Elbphilharmonie, de Philharmonie Luxembourg, De Doelen in Rotterdam, de Victoria Hall in Singapore en op gerenommeerde festivals als het Rheingau Music Festival, Woordfees Festival in Zuid-Afrika, het Dresden Music Festival en Abu Dhabi Classics.

Slechts twee jaar na hun oprichting waren de LGT Young Soloists 's werelds eerste jeugdorkest dat opnamen maakte voor RCA Red Seal. De discografie van het ensemble omvat al zes albums, waarvan de meest recente de wereldpremière is van de 14e symfonie van Philip Glass, die de componist speciaal schreef voor de LGT Young Soloists.

Ter herdenking van de 250e verjaardag van Beethoven in 2020 brachten de LGT Young Soloists Beethoven RECOMPOSED uit op het Naxos-label. De cd stond bovenaan de Apple Music Video Classical Charts in meer dan 40 landen en kreeg uitstekende recensies van internationale muziekjournalisten.

Programma
Samuel Barber (1910 - 1981) - Adagio for strings
Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840 - 1893) - Pezzo Capriccioso for cello and string orchestra
soliste: Jiayi Liu (China) - viool
Astor Piazzolla (1921 - 1992) - Four Seasons, arr. Leonid Desyatnikov
soliste: Haeun Honney Kim (USA) - viool
Pauze
Alfred Schnittke (1934 - 1998) - Suite in old style
Soliste: Elif Ece Candsever (Turkije) - viool
Giovanni Sollima (*1962) - Violoncelles, vibrez! for two celli and string orchestra
Solisten: Samuel Weilacher (Germany) & Lara Biancalana (Italy) - Cello
Franz Waxman (1906 - 1967) - Carmen Fantasy, arr. for violin and string orchestra
Solist: Emmanuel Webb (United Kingdom) - viool

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.