Cappella Breda: Ceremony of Carols

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In de nieuwsbrief van 5 december waren de data voor Heusden en Dordrecht omgedraaid. Hier op de site staan de juiste data.

Cappella Breda zingt een warm kerstprogramma rondom all-time-favorite a Ceremony of Carols van Benjamin Britten, met top-harpiste Veronique Serpenti. Het werk uit 1942 is opgebouwd uit acht kerstliederen, die Britten samenstelde uit zowel gregoriaanse Latijnse zang als traditionele ‘Christmas Carols’. Een perfecte belichaming van de rijke Britse traditie en een garantie voor een authentieke kerstsfeer. Kom u verwarmen in de donkerste momenten van het jaar met deze mooie kerstmuziek!

Het concert opent met vier prachtige à cappella werken, eveneens van Benjamin Britten. In het middendeel van het concert klinkt warme kerstmuziek van Nederlandse componisten Hans Leenders’ The darkest midnight in December en In the bleak midwinter van Margreeth de Jong. Beide stukken, in Engels idioom geschreven, sluiten naadloos aan bij de muziek van Benjamin Britten. In een vergelijkbare stijl schreef Trevor Maloney in zijn studietijd (2013) in Middelburg een prachtig Ave Maria, tevens in dit programma opgenomen.

Veronique Serpenti

Veronique Serpenti is een veelzijdige en gerenommeerde klassieke harpiste. Zij is regelmatig werkzaam bij het Radio Filharmonisch Orkest, een gepassioneerd kamermusicus en soliste. In 2020 richtte zij het Berghout Ensemble op, een collectief van vooraanstaande Nederlandse musici zoals klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en het Ruysdael Kwartet. Al op zeer jonge leeftijd soleerde ze met verschillende professionele orkesten zoals o.a. het Spaans Radio Orkest, Heidelberger Sinfoniker en Noord Hollands Symfonie Orkest.

Elisabeth Blom

Ze is vanaf 2017 de opvolger van Daan Manneke als dirigent van Cappella Breda. In 2020 richtte zij vocaal kwartet ‘Hollands Collectief’ op, waar ze artistiek leider en sopraan is. Dit professionele ensemble combineert oude muziek uit de Renaissance met nieuwe muziek, waarbij Nederlandse componisten een prominente plaats krijgen. Als sopraan zingt ze in de kerngroep van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra, Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman en het Apollo Ensemble.