Overzicht   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Van Swieten Society

Van Swieten Society: Rossini - Van Chef d'oeuvre naar Hors d'oeuvre

Het genie van Gioacchino Rossini is bijna niet te bevatten. Hij schreef zijn negenendertig opera's, waaronder een aantal van de beroemdste aller tijden, in maar 19 jaar.

2 - 10 december, 2 locaties

Van Swieten Society: Salon op de Olympus


Van Swieten Society brengt een programma met werken van Dussek, Hummel, Ferdinand en Schubert.

20 - 28 januari, 2 locaties

Van Swieten Society: Clara Schumann, de geniale weduwe

Clara Schumann past in het rijtje wonderkinderen met Schubert, Mendelssohn en Liszt: op haar achtste concerteerde ze al in heel Europa en op haar tiende verschenen haar eerste werken in druk.

31 maart - 1 april, 2 locaties

Over Van Swieten Society

Seizoen 2018-2019: rijk gevuld met soirées
De Van Swieten Society houdt van feestjes vieren. Vooral voor een jarige die niet elke dag in de kamermuziek-belangstelling staat en dat gebeurt dit seizoen maar liefst twee keer. Gioacchino Rossini, die hondervijftig jaar geleden stierf, was zowel beroemd om zijn oeuvre als om zijn eetlust. Daarom serveren wij in de pauze van dit programma een Rossini-hors d'oeuvre. Clara Schumann, in 1819 precies honderd jaar geleden geboren, was niet alleen maar 'de vrouw van': zij was een van de leidende musici in het negentiende-eeuwse Duitse muziekleven. Elk jaar is het feest met Mozart, die voor het eerst na het MiniMozart Festival terug is van-nooit-weggeweest. En met Schubert, de stille onbekende in het Weense muziekleven. Hij wordt naar de top van de Olympus getild door zijn toen veel beroemdere tijdgenoten: eer wie ere toekomt, zelfs een eeuw later. Elk van de vier feestjes brengt de sfeer van de soirée in de goede salon tot leven met hogelijk gewaardeerde gasten en een uitgelezen publiek (u).