Zeeland Klassiek

Festival Zeeland Klassiek - Openingsconcert Crossroads

Kom naar het Festival Zeeland Klassiek! - met op 30 juni 'De Aftrap' in Domburg: een spetterend openingsconcert, boordevol afwisseling!

Festival Zeeland Klassiek - Passe-Partouts & Losse tickets

Het Festival Zeeland Klassiek vindt plaats van 30 juni t/m 9 juli. Het passe-partout ticket geeft toegang tot alle concerten in de hoofdprogrammering van het festival.

Festival Zeeland Klassiek - Koffieconcert

Tijdens dit intieme koffieconcert mag muziek van onze componist in focus, W.A. Mozart natuurlijk niet ontbreken.

Festival Zeeland Klassiek - Kruisbestuiving in optima forma!

Vandaag laten wij een zogenaamde salonavond zoals die in de tijd van de Schumanns vaak plaatsvonden voor u herleven met Roberts’ feestelijke pianokwintet in Es voorafgegaan door het romantische pianotrio op. 8 van hun huisvriend Johannes Brahms.

Festival Zeeland Klassiek - Wolfgang Amadeus Mozart, door zijn leven in muziek!

We nemen u mee door het leven van muzikaal genie Wolfgang Amadeus Mozart, aan de hand van werken die belangrijke kruispunten in zijn persoonlijke en compositorische leven duidden.

Festival Zeeland Klassiek - De Hollandse Chopin (12.00 uur)

Een uniek concert rondom de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock, de 'Hollandse Chopin'.

Festival Zeeland Klassiek - De Hollandse Chopin (15.00 uur)

Een uniek concert inclusief lunch rondom de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock, de 'Hollandse Chopin'.

Festival Zeeland Klassiek - Transitions & Impressions!

Op het kruispunt van het leven, waar licht en duister elkaar omarmen. Epische, tragische verhalen over transities waar het pad van leven en dood elkaar doorkruisen.

Festival Zeeland Klassiek - Spanish Nights met Eric Vaarzon Morel

Begin jaren tachtig kwam een Hollandse jongen in het diepste Zuiden van Spanje aan. In het verblindende licht van Andalusië vond hij langs gortdroge paden zijn weg. De stegen en cafés van Sevilla werden zijn thuis, de flamenco zijn taal.

Festival Zeeland Klassiek - Rondje regio Bevelanden

Geniet van 3 concerten op 3 unieke locaties in de regio Bevelanden, of kies er een uit: 1. een concert met Belgisch bier in Goes, 2. Stravinsky en zijn Muzen in Wolphaartsdijk, 3. een ongewoon violenconcert van Bach in Kortgene!

Festival Zeeland Klassiek - Wonderkinderen! – Slotconcert

Zowel Mozart als Enescu werden geboren als wonderkinderen der muziek.

Zeeland Klassiek

Editie 2023 van het Festival Zeeland Klassiek, onderdeel van Stichting Kamermuziek Zeeland, neemt onder artistieke leiding van topvioliste Lisa Jacobs bezoekers met het thema 'Crossroads' mee naar bijzondere festival- en erfgoedlocaties met een spannende programmering vol muzikale pioniers en geschiedschrijving. Cross-overs met andere kunstvormen verrijken de muzikale programmering, waarbij ruimte is voor vernieuwend en spannend repertoire door internationale topmusici.