Zuid-Holland

Una serata veneziana

Blokfluitiste Inês d’Avena en klavecinist Claudio Ribeiro presenteren vier kamermuziekconcerten, met werken van Vivaldi, Hasse en Marcello.

Ars Musica: Wij bouwen een orgel

In een educatief concert laten de zangers van de Ars Musica Koorschool zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een orgel.

Openingsconcert Bachfestival

Bachfestival Dordrecht opent met oude muziek door B’Rock Orchestra, hedendaagse muziek met Ensemble KLANG en sopraan Claron McFadden.

Bachfestival Dordrecht: Jef Neve - Strijkers aan zet

Speciaal voor het Bachfestival schrijft de Vlaamse componist Jef Neve een nieuwe compositie, geïnspireerd op werk van Bach.

Bachfestival Dordrecht: Brandenburg! - Tim Kliphuis & Friends

Laat je tijdens dit slotconcert van het Bachfestival verrassen door Bach’s contemporaine weerklank in een spetterende uitvoering

Bachfestival Dordrecht: Concerto per flauto - Erik Bosgraaf en Ensemble Cordevento

De muzikale avonturier en blokfluitist Erik Bosgraaf bewandelt samen met ‘zijn’ ensemble Cordevento nieuwe paden met verschillende bewerkingen voor blokfluit van J.S. Bach.

Concerto Delaborde: Prima Platti

Tijdens deze concertreeks voeren ensemble Concerto Delaborde en barokhoboiste Nienke van der Meulen de triosonates van G.B. Platti uit.

Bachfestival Dordrecht: Oene van Geel - Unknown Home

Première van een nieuwe compositie voor het Bachorgel van de hand van Oene van Geel, in het teken van improvisatie.

Bachfestival Dordrecht: Bach & Byrd – twee componisten op een kussen

In dit programma met vier vocalisten en het orgel bespeeld door Cor Ardesch worden twee eeuwen religieuze muziek gecombineerd.

La Pastorella: Concerti van Vivaldi

Topmusici voeren de Concerti die Antonio Vivaldi schreef voor blokfluit, hobo, viool, fagot en klavecimbel uit.

Johannette Zomer en Wendy Roobol

Zomerse concertreeks van Johannette Zomer en Wendy Roobol, samen met drie gevierde collega’s uit de oude muziekscene.

Ars Musica Orkest en Carla Leurs: De vogelvrije viool

Ars Musica Orkest brengt samen met violiste Carla Leurs een toegankelijk, zonovergoten programma, met onder andere The Lark Ascending van Vaughan Williams.

Matthäus-Passion - Ars Musica

Reserveer nu alvast uw entreekaarten voor de uitvoeringen van de Matthäus-Passion door Ars Musica, onder leiding van Patrick van der Linden.

J.S. Bach: Matthäus-Passion - Johannes Leertouwer & orkest

Uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach onder leiding van Johannes Leertouwer, een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van uitvoering van dit meesterwerk.

Matthäus Passion in Dordrecht

Bach Ensemble Amsterdam geeft in de Grote Kerk in Dordrecht een fundraising concert in samenwerking met Rotaryclub Zwijndrecht e.o.

Over Zuid-Holland


Agenda

Historie