Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Het Concertgebouw Kamerorkest met Quirine Viersen: Haydn, Bach en Mozart

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 28 oktober 2017, 20:15 - 22:45 uur

Info

Door een blessure aan haar hand heeft Harriet Krijgh al haar concerten in oktober moeten annuleren. In Quirine Viersen is meer dan een waardig vervangster gevonden voor deze uitvoering.

Quirine Viersen: “Wanneer ik cello speel, vertel ik vooral een verhaal”

Het Concertgebouw Kamerorkest speelt werken van Bach, Haydn, Webern en Mozart. Quirine Viersen soleert tijdens Haydns beroemde celloconcert.

Quirine won in 1994 als eerste Nederlandse een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours in Moskou, werd datzelfde jaar gelauwerd met de Nederlandse Muziekprijs en won in 2000 de Young Artist Award van de Credit Suisse. Quirine Viersen behoort tot de top van internationaal geroemde cellisten. Ze speelde samen met vermaarde orkesten als de Wiener Philharmoniker, de Filharmonie van Vlaanderen, het Koninklijk Concertgebouworkest en met vrijwel alle andere Nederlandse orkesten en ensembles. Met pianiste Silke Avenhaus vormt Quirine Viersen een vast duo waarmee zij onder meer vijf succesvolle Cd’s heeft gemaakt. Veel bijval kreeg ze voor haar project rond de cellosuites van Bach, met een Cd-opname en tal van concerten, voornamelijk in de verstilde sfeer van kleine kerken in Nederland en daarbuiten. 'Dwalen door deze suites is dwalen door een universum vol verhalen, emoties, kleuren en geuren.' zegt Quirine Viersen over dit project. Het is muziek die prachtig tot uiting komt op haar Joseph Guarnerius, Filius Andreae cello uit 1715.

Quirine speelt met het Concertgebouw Kamerorkest, in feite een afgeslankt Koninklijk Concertgebouworkest, Haydns beroemde celloconcert in C. Reken maar dat dit een bijzondere uitvoering wordt. Ook de andere werken zijn koren op de molen van het orkest. Van Bachs Kunst der Fuge via Mozarts charmante Symfonie nr. 29 naar Weberns zeer romantische Langsamer Satz uit 1905 is een mooi stukje muziekgeschiedenis in vogelvlucht. Meer informatie over Quirine vindt u op haar website.

Programma
Bach: Kunst der Fuge, BWV 1080
Haydn: Celloconcert in C
Webern: Langsamer Satz
Mozart: Symfonie nr. 29 in A

Concertgebouw Kamerorkest

Viool 1
Jelena Ristic
Henriette Luytjes
Valentina Svyatlovskaya
Ilka van der Plas
Marina Waterman

Viool 2
Michael Waterman
Wim Ruitenbeek
Paul Peter Spiering
Herre Halbertsma

Altviool
Frederik Boits
Roland Krämer
Vilem Kijonka

Cello
Tom van Lent
Christian Hacker
Chris van Balen

Bas
Rob Dirksen

Hobo
Marjolein Koning
Xabier Bilbao

Hoorn
Fons Verspaandonk
Jaap van der Vliet