Klassiek aan de Rijn - Rhenen

Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn - Roger Sayer (UK)

Roger Sayer loopt voorop in de Britse koor- en orgelmuziek. Roger, een voormalig orgelstudent aan de St Paul's Cathedral, was prijswinnaar op de St Albans International Organ Competition in 1989 en won alle orgelprijzen aan het Royal College of Music. Zijn recente tournees en evenementen omvatten recitals in Italië, Duitsland, Nederland en Denemarken en een grote tournee door Australië.

Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn - Arjan Veen

Arjan Veen is concertorganist, kerkmusicus en dirigent. Hij is als (cantor-) organist verbonden aan de Maartenskerk in Doorn en de Grote kerk van Vianen. Als Vesperorganist is hij verbonden aan de Domkerk te Utrecht.

Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn - Leendert Verduijn

Leendert Verduijn (*1996) is concertorganist, kerkorganist en muziekdocent. Als organist is hij verbonden aan de Sint Maartenskerk in Zaltbommel waar hij het schitterende Wolfferts-Heijneman-orgel (1786) bespeelt. Tevens is hij organist in de Hervormde Gemeente van Oudewater-Hekendorp. Hij speelt concerten als orgelsolist in binnen- en buitenland, zo concerteerde hij onder meer in de Saint Pauls Cathedral in Londen.

Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn - Jaap Zwart jr

Jaap Zwart (1955) groeide op in een muzikaal gezin. Zijn eerste muziekonderricht ontving hij van zijn vader Jaap Zwart (1924-2001). Aan het Amsterdams Conservatorium studeerde hij piano en orgel. Met het hoofdvak Theorie der Muziek sloot hij zijn studie af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het conservatorium van Amsterdam is hij docent binnen de vakgroep voor het hoofdvak theorie.

Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn - Maurits Bunt

Maurits Bunt (*1997) is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel bij Sietze de Vries (privé), Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam. De masterstudies orgel bij Ton Koopman (oude muziek literatuur) en Hayo Boerema (improvisatie), en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter sloot hij beide cum laude af.

Harriet Krijgh (cello) & Lauma Skride (piano)

De gratie en warmte van Harriet Krijgh raken haar publiek zodra ze op het concertpodium staat.

Anna Fedorova – pianorecital

'Anna Fedorova brengt een van de beste Chopin-uitvoeringen die ik in lange, lange tijd heb gehoord.' - Menahem Pressler, september 2022

Niek Baar (viool), Dana Zemtsov (altviool), Ella van Poucke (cello), Ben Kim (piano)

Drie topmusici brengen samen een programma met werken van o.a. Mahler, Clara Schumann en Fauré.

Nieuwe Philharmonie Utrecht – Messiah Händel

Geniet in de dagen voor kerst van het indrukwekkende Messiah van Georg Friedrich Händel, uitgevoerd door Johannes Leertouwer en zijn orkest.

Camerata RCO – Bruckner Symfonie nr. 7

Camerata RCO speelt veel concerten in Nederland en daarbuiten. Het ensemble heeft bepaalde residenties in Nederland waar een speciale band is gegroeid met het publiek. Wij hebben wereldwijd opgetreden in steden als New York, Minsk, Tokyo, Seoul, Wenen, Rome, Honolulu en Madrid.

Prisma Trio - Wittgenstein project

Twee pianisten kwamen middenin hun carrière voor een onmogelijke keuze te staan: Opgeven of doorzetten? De Weense pianist Paul Wittgenstein verloor in 1914 zijn rechterarm aan het front. Onze Folke Nauta verloor recent het gebruik van zijn rechterhand door focale dystonie. Beiden zetten door met een onwaarschijnlijke volharding, en met de muziek als apotheose. In het Wittgenstein Project bundelen Prisma Trio, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en pianist Folke Nauta hun krachten om op vier verschillende manieren de muzikale erfenis van linkerhand pianist Paul Wittgenstein recht te doen.

LGT Young Soloists

'De LGT Young Soloists zijn duidelijk een van de beste jeugdorkesten van Europa' - Fanfare-magazine

Julien Libeer – pianorecital

'Alles wat hij doet klinkt waarheidsgetrouw, met een grote economie van gebaren, kristalheldere helderheid en intense expressie.' - Süddeutsche Zeitung

Klassiek aan de Rijn - Rhenen

Met groot genoegen presenteert Klassiek aan de Rijn haar concertserie! Maandelijks zullen er weer muzikale pareltjes van topmusici uit binnen- en buitenland te beluisteren zijn, en dat alles in de historische en sfeervolle Cunerakerk met haar schitterende akoestiek! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor klassieke concerten. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. Muziek zegt alles. Onze musici vertellen met muziek. Kom luisteren naar hun schitterende verhalen. U bent van harte welkom om dat mee te beleven. Entreeprijzen zijn inclusief pauzedrankje (uitgezonderd gratis concerten en jongeren t/m 18 jaar) en programmaboekje.