Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Internationaal Orgelfestival Haarlem: Openingsconcert

Haarlem, Grote of St. Bavokerk, zaterdag 14 juli 2018, 20:15 - 22:45 uur

Info

Na een dag vol kinderactiviteiten staat ook het Openingsconcert van het festival in het teken van de jeugd. Het inmiddels vermaarde Nationaal Gemengd Jeugdkoor, een van de koren onder leiding van Wilma ten Wolde, voert onder leiding van de Letse meesterdirigent Sigvards Kļava en met begeleiding van Ben van Oosten aan het monumentale Müller-orgel het befaamde Requiem van Maurice Duruflé uit, aangevuld met kortere koor- en orgelwerken.

Vorig jaar, in het voorprogramma van de Haarlemse Koorbiennale, verbaasden de zangers van het Nationaal Gemengd Jeugdkoor het publiek met hun vocale kwaliteit, en het is niet meer dan vanzelfsprekend dat ze nu een volwaardig avondprogramma mogen invullen. Leden van dit koor zijn geselecteerd uit de beste jonge zangers; de meesten zingen al vanaf kleuterleeftijd op een van de kinderkoren van zangpedagoog Wilma ten Wolde.

Tijdens het Openingsconcert zullen zij, onder leiding van de vermaarde Letse dirigent Sigvards Kļava, het Requiem van Maurice Duruflé uitvoeren. Aan de gelauwerde Ben van Oosten, specialist op het gebied van Franse orgelmuziek, de uitdaging het Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk te laten klinken als een symfonisch orkest! Voor de pauze klinken enkele koor- en solo orgelwerken.

Uitvoerenden:
Nationaal Gemengd Jeugdkoor (ingestudeerd door Wilma ten Wolde)
dirigent: Sigvards Kļava (Letland)
orgel: Ben van Oosten