Hannes Minnaar: Goldbergvariaties

Ter afsluiting van zijn 'Goldberg-tour' door Nederland speelt Hannes Minnaar de variaties nog eenmaal voor publiek in de Waalse Kerk.

Zomer met Ars Musica: Summer Serenade

In augustus verzorgt het Ars Musica Orkest, onder leiding van dirigent Patrick van der Linden, een aantal kortere concerten met sfeervolle zomerse muziek. De concerten vinden plaats op diverse locaties. Op het programma staan onder meer werken van Vivaldi, Haydn en Beethoven. Het aantal kaarten per concert is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus reserveer snel!

James Oesi: Bachs Cellosuites

James Oesi komt terug naar De Waalse Kerk voor een bijzondere uitvoering van de Cellosuites van Bach, voor contrabas natuurlijk!

Liza Ferschtman: Bach

Violiste Liza Ferschtman, een van Nederlands meest vooraanstaande musici, voert in de Waalse Kerk partita's en sonates voor viool van Bach uit.

Mariana Izman: Debussy

'Een geboren verhalenverteller', zei Albert Brüggen over Izman, die een diepe verwantschap voelt met de Franse muziek van het fin-de-siècle.

Aljosja: Luis Andrade

Aljosja Classical Talent presenteert in september een must voor elke Bach liefhebber: De cello suites, uitgevoerd door cellist Luis Andrade.

Erard Ensemble: Anton Arensky

Tijdens deze uitvoering van het Erard Ensemble staat het Pianotrio in d-klein van de Russische componist Anton Arensky centraal.

Ensemble Hermes: In deine Hände

Net over de drempel van de herfst brengt Ensemble Hermes in Amsterdam een programma van weemoed en berusting.

Apollo Ensemble: Klassiekers van Mozart, Haydn & Schubert

Op 13 november speelt het Apollo Ensemble in De Waalse Kerk een programma vol absolute meesterwerken uit de klassieke periode.

Erard Ensemble: Ludwig van Beethoven

Op de vooravond van Beethovens geboortedag viert het Erard Ensemble dit heugelijk feit nog eens met Beethovens sprankelende Eerste Pianotrio in Es.

Apollo Ensemble: Een koninklijke kerst

Een kerstprogramma van het Apollo Ensemble met bekende werken van Bach en Händel.

Waalse Kerk: Hollands Vocaal Ensemble & Prisma Ensemble - Fijnbesnaard

In het programma 'Fijnbesnaard' bundelen de zangers van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam en de strijkers van het Prisma Strijktrio & Friends hun kwaliteiten om samen een uitgebalanceerd en fijngevoelig programma ten gehore te brengen.

Apollo Ensemble: Haydn & Mozart in Passietijd

Dit programma van het Apollo Ensemble met symfonieën van Haydn en Mozart sluit perfect aan op de Paasperiode.

Over Noord-Holland