Schuberts 'Winterreise' - Marc Pantus, Daan Boertien & Maxim Februari

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 10 februari 2019, 16:00 - 18:00 uur

Info

Bas-bariton Marc Pantus keert terug in de Waalse Kerk met een prachtig winters concert met muziek van Franz Schubert: de drie Wanderer-liederen en natuurlijk zijn Winterreise! Pantus wordt begeleid op de piano door Daan Boertien, die - als winnaar van de Dutch Classical Talent publieksprijs 2018 - aan het begin staat van een veelbelovende carrière als liedbegeleider.

Voorafgaand aan de Winterreise vraagt auteur en columnist Maxim Februari zich af: zijn al die kou en ongeluk - geliefde artistieke thema's waaraan ook de 'Winterreise' haar charme ontleent - nog wel veilig voor de 21e-eeuwers die hun zinnen hebben gezet op geluk?

Winterreise
De vierentwintig liederen die componist Franz Schubert en dichter Wilhelm Müller nodig hebben om ons totaal te laten onderdompelen in het gemoed van de eenzame wandelaar, vormen een caleidoscoop aan menselijke gevoelens. In vierentwintig delen leren we een mens kennen die een poging doet zijn bestaan te beschrijven en te doorgronden. Boosheid, sarcasme, verdriet, euforie, moeheid, treurnis, liefde en hoop vormen een schitterende kralensnoer die zijn weerga niet kent en elke luisteraar naar de strot grijpt.