James Oesi: Bachs Cellosuites

James Oesi komt terug naar De Waalse Kerk voor een bijzondere uitvoering van de Cellosuites van Bach, voor contrabas natuurlijk!

Liza Ferschtman: Bach

Violiste Liza Ferschtman, een van Nederlands meest vooraanstaande musici, voert in de Waalse Kerk partita's en sonates voor viool van Bach uit.

Mariana Izman: Debussy

'Een geboren verhalenverteller', zei Albert Brüggen over Izman, die een diepe verwantschap voelt met de Franse muziek van het fin-de-siècle.

Charlotte Houberg & Heleen Vegter

Laat je meevoeren naar andere sferen met liederen die vertellen over de zomer en de liefde, met Charlotte Houberg (sopraan) en Heleen Vegter (pianiste).

Ensemble Hermes: In deine Hände

Net over de drempel van de herfst brengt Ensemble Hermes in Amsterdam een programma van weemoed en berusting.

Thomas Beijer - Bösendorfer Series 20-21

'Monumentaal en technisch onberispelijk' Thomas Beijer speelt werken van Schumann, de Falla, Granados en Chopin in de Bösendorfer Series 20-21.

Apollo Ensemble: Klassiekers van Mozart, Haydn & Schubert

Op 13 november speelt het Apollo Ensemble in De Waalse Kerk een programma vol absolute meesterwerken uit de klassieke periode.

Winnaar Frans Liszt Concours - Bösendorfer Series 20-21

'Bösendorfer Klaviere sind die perfektesten, klangvoll und von erfreulicher Spielbarkeit' schrijft Liszt zelf. De winnaar van het Frans Liszt Concours speelt in de Bösendorfer Series 20-21.

Apollo Ensemble: Een koninklijke kerst

Een kerstprogramma van het Apollo Ensemble met bekende werken van Bach en Händel.

Waalse Kerk: Hollands Vocaal Ensemble & Prisma Ensemble - Fijnbesnaard

In het programma 'Fijnbesnaard' bundelen de zangers van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam en de strijkers van het Prisma Strijktrio & Friends hun kwaliteiten om samen een uitgebalanceerd en fijngevoelig programma ten gehore te brengen.

Saskia Giorgini - Bösendorfer Series 20-21

'Onfeilbare techniek, een prachtige en beweeglijke klank, fantasierijke frasering en zuivere muzikaliteit'. Saskia Giorgini speelt werken van o.a. Schubert, Schumann en Chopin in de Bösendorfer Series 20-21.

Apollo Ensemble: Haydn & Mozart in Passietijd

Dit programma van het Apollo Ensemble met symfonieën van Haydn en Mozart sluit perfect aan op de Paasperiode.

Marietta Petkova - Bösendorfer Series 20-21

'Ik had nog nooit iemand gezien met zoveel affiniteit voor muziek en voor de piano zelf'. schrijft Jan Wijn. Marietta Petkova speelt werken van o.a. Chopin, Rachmaninov, Bártok in de Bösendorfer Series 20-21.

Over Waalse Kerk Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.