Waalse Kerk - Amsterdam

Bach: Johannes Passion - Nieuw Bach Ensemble

De traditie van de veelgeprezen jaarlijkse uitvoeringen van de Johannes-Passion door het Nieuw Bach Ensemble wordt voortgezet.

Bösendorfer Series: Nikola Meeuwsen

Geniet van een uitvoering van de talentvolle pianist Nikola Meeuwsen in de Bösendorfer Series in de Waalse Kerk Amsterdam.

From the Heart of Joy - Photonen Vocaal Ensemble

Met From the Heart of Joy zingt het een uitgebalanceerd a capella-programma met Engelstalige poëzie, in variërende stijlen.

Serie: 'Willem Brons presenteert'

De nieuwe serie 'Willem Brons presenteert' in de Waalse Kerk Amsterdam trapt af met concertpianiste Nadezda Filippova.

Beethoven & Enescu - Jeroen Dupont & Ishay Shaer

Violist Jeroen Dupont en pianist Ishay Shaer brengen twee prachtige vioolsonates, van Beethoven en van Enescu, ten gehore met gracieuze harmonie in samenspel.

Camerata Trajectina: een schilderijententoonstelling

Ze staan in ons netvlies gegrift, de schilderijen uit de Gouden Eeuw. Vermeer, Hals, Rembrandt. Floris Kortie vertelt er over, Camerata speelt.

Bösendorfer Series: Julien Libeer

Pianist Julien Libeer viert de driehonderdste verjaardag van 'Das Wohltemperierte Klavier' van J.S. Bach op originele wijze.

Duo Pleyel: Beethoven voor 4 handen

Twee pianisten spelen symfonieën van Beethoven in de versie voor 4 handen van Carl Czerny.

Revolutie! - Camerata Trajectina

Met een knal en een klap verandert de Franse revolutie het aanzicht van Europa. Weg met de rijke alleenheersers, de burger aan de macht! We zingen uit volle borst over revolutie, feest en verzet.

Bach en Pärt - Amsterdams Bach Consort

Arvo Pärt componeerde verschillende stukken in het idioom van Bach, iets wat veel mensen niet weten. Het Amsterdams Bach Consort combineert composities van Bach en Pärt in tot een boeiend samenspel.

Bösendorfer Series: Daria van den Bercken

Met het intense programma Human: Nature, an Imaginary Suite verkent Daria van den Bercken de betekenis van de natuur voor verschillende componisten.

Willem Brons presenteert: Wakana Shimizu

Pianiste Wakana Shimizu speelt werken van Mozart, Chopin, Dutilleux, Schubert én vierhandig met Willem Brons Mozarts sonate K.V. 497.

Schubert en zijn fascinerende reis naar het onbegrendse - Willem Brons

Willem Brons opent de 27e editie van zijn jaarlijkse internationale Masterclass met de 'trilogie' van Schubert, de drie sonates die hij kort na elkaar componeerde in zijn laatste levensjaar (1828).

Italian Romance - Ensemble Serenata

Het Toscaans Ensemble Serenata, bestaande uit Bruno Caproni (Bariton), Julian Evans (Piano) en Mariká van der Meer (Sopraan), trakteert u deze avond op toppers uit het opera repertoire, alsmede virtuoze meesterwerken uit het klassieke piano repertoire.

De hand van de beer - Petkova & Kraayenhof

Marietta Petkova en Carel Kraayenhof, twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in het programma 'Hand van een Beer'.

Over Waalse Kerk - Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Historie