Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

J.S. Bach : Matthäus Passion - Vocaal Ensemble Fioretto

Amsterdam, Westerkerk, zaterdag 28 maart 2020, 14:00 - 17:30 uur

Info

Onder leiding van dirigent Thijs Kramer voert Vocaal Ensemble Fioretto de Matthäus-Passion van J. S. Bach uit in de Westerkerk in Amsterdam.

Tientallen keren heeft Thijs Kramer de Matthäus-Passion uitgevoerd met verschillende koren. Op 3 april 2007 overhandigde Simon Reinink, directeur van het Concertgebouw, Thijs Kramer op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam de bronzen Concertgebouwpenning. Deze penning (ingesteld in 1928) wordt uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor het Concertgebouw.

Thijs Kramer voerde de Matthäus-Passion uit met koren zoals de KCOV Excelsior, Nederlandse Händelvereniging, het Baarns Concertkoor en Vocaal Ensemble Fioretto. Kenmerkend voor zijn uitvoeringen is de veerkrachtige, tekstgeoriënteerde interpretatie van dit werk.

Samen met Vocaal Ensemble Fioretto hoopt Kramer de bezielende kracht van deze muziek over te brengen op de luisteraars in de pas gerestaureerde Westerkerk.

Uitvoering wordt ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds
De interpretatie van Thijs Kramer wordt door het fonds begunstigd, omdat deze uniek te noemen is en nergens anders in het land te beluisteren valt.