Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Apollo Ensemble: Een avond met Anna van Hannover

Zwolle, Doopsgezinde kerk, zondag 1 maart 2020, 15:00 - 16:45 uur

Info

Om 19.15 uur is er, voorafgaand aan het concert, voor de geïnteresseerden een muzikale inleiding op het concert.

Het Apollo Ensemble stelt in dit programma deze bijzondere vrouw centraal in een concertprogramma dat ook door Anna van Hannover zelf bedacht zou kunnen zijn.

Anna van Hannover kreeg in Londen klavecimbel en theorie lessen van G.F. Händel. Tijdens haar verblijf in Leeuwarden liet ze Jean Marie Leclair uit Parijs overkomen om haar les te geven. Frederik de Grote, haar penvriend, kwam naar Paleis Soestdijk om daar met haar te musiceren. Allen waren diep onder de indruk van haar scherpe artistieke inzicht en kwaliteiten. Ze zong, speelde klavecimbel, fluit, componeerde en schilderde. Daarnaast adviseerde ze haar man, Willem IV, in staatszaken en vervulde na zijn overlijden zijn taken als regentes.

Zowel Händel als Leclair droegen composities aan haar op en via Frederik de Grote kwam ze in contact met de werken van J.S.Bach.