J.S. Bach: Matthäus Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Zeist, Evangelische Broedergemeente, maandag 29 maart 2021, 19:00 - 22:15 uur

Info

Bach vertelde met zijn Matthäus Passion op muzikale meesterlijke wijze het lijdensevangelie van Christus. Hoogte- en dieptepunten in het verhaal, verraad, spot, verdriet, vertwijfeling en liefde worden meeslepend vertolkt door koor en orkest.

Goed om te weten:
• Uitvoering in een sfeervolle oude kerk
• Inclusief tekstboekje met vertaling
• Programma met pauze, pauzedrankje inclusief

Eeuwen geleden werd het muziekstuk voor het eerst op Goede Vrijdag uitgevoerd en nog steeds trekt het jaarlijks volle zalen. Voor heel wat mensen is de ‘Grote Passie’ de grootste muzikale schepping aller tijden. Voor velen raakt zij een extra snaar, omdat de teksten regelrecht uit de Bijbel komen.

Voor de derde keer wordt deze prachtige muziek in de sfeervolle, intieme Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist uitgevoerd. Op maandag 29 maart 2021 vertolken het Ars Musica Concertkoor en Orkest en verschillende topsolisten onder leiding van Patrick van der Linden dit meesterwerk. Op meeslepende en integere wijze laten zij u het eeuwenoude, aangrijpende verhaal opnieuw beleven. De inhoud van de tekst, de prachtige vertolking en de verstilling draagt u de rest van de Passietijd met u mee.