Overzicht   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Provincie Utrecht

Vredeborch Trio

Tijdens dit concert van het Vredeborch Trio in Zeist zal muziek te horen zijn die gelieerd is aan de hernhutters.

Vrijdag 23 november 2018, Zeist

Calefax: Hidden Gems

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Op 24 november zijn ze in Rhenen, met werk van hun nieuwste cd.

Zaterdag 24 november 2018, Rhenen

Johannette Zomer: Viva Vivaldi

Tijdens Viva Vivaldi, op diverse locaties, kunt u genieten van een heerlijk en veelzijdig avondje Vivaldi, met naast het bekende Gloria een paar van zijn meest sprankelende, maar ook diep ontroerende religieuze werken. Met medewerking van Johannette Zomer's eigen Tulipa Consort en Zomer Academie Zutphen Projectkoor.

Donderdag 29 november 2018, Utrecht

Ars Musica: Adventsconcert

Tijdens het jaarlijkse Ars Musica Adventsconcert, op 8 december, in de Grote of St. Michaëlskerk van Oudewater staan het Magnificat (de lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (de lofzang van Simeon) centraal.

Zaterdag 8 december 2018, Oudewater

Van Swieten Society: Rossini - Van Chef d'oeuvre naar Hors d'oeuvre

Het genie van Gioacchino Rossini is bijna niet te bevatten. Hij schreef zijn negenendertig opera's, waaronder een aantal van de beroemdste aller tijden, in maar 19 jaar.

Maandag 10 december 2018, Utrecht

Händel: Messiah - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Halleluja! Voor de Engelsman hoort Händels Messiah net zozeer bij Kerst als Bach's Matthaüs-Passion voor ons bij Pasen. Met o.a. dirigent Johannes Leertouwer en soliste Stefanie True.

15 - 19 december, 2 locaties

Apollo Ensemble: Kerst met Bach, Händel en Telemann

Muziek van Bach, Händel en Telemann; een sfeervoller begin van de kersttijd kun je je nauwelijks indenken.

21 december - 1 januari, 6 locaties

Händel: Messiah - Ribattuta Musica

Duik met Ribattuta Musica, een professioneel ensemble in authentieke bezetting, in de Messiah en geniet van de prachtige aria's en koren.

Zondag 23 december 2018, Utrecht

Schubert's Winterreise - Gevorg Aperánts en Pepijn van Vilsteren

De melancholische stem van tenor Gevorg Aperánts, en het pianospel van pianist Pepijn van Vilsteren, dat de luisteraar tot in de ziel raakt, sluiten zo natuurlijk op elkaar aan dat het versmelt tot een ware eenheid. Het doet de luisteraar even alles vergeten en neemt hem/haar mee in Schubert’s prachtige liedcyclus.
Winterreise werd onlangs verkozen tot nummer 1 op de Hart en Ziellijst van Radio 4 en is te beluisteren op 7 locaties in Nederland. Reserveer op tijd.

20 januari - 9 februari, 7 locaties

Camerata RCO: Klarinetkwintetten

Camerata RCO is een uniek ensemble dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Op het programma staan klarinetkwintetten van Mozart en Brahms.

Zaterdag 26 januari 2019, Rhenen

Jubileumconcert 10 jaar Klassiek aan de Rijn

Tijdens dit jubileumconcert brengt Quirine Viersen samen met solisten van het Concertgebouw kamerorkest werken van Prokofjev en Schubert ten gehore.

Zaterdag 23 februari 2019, Rhenen

Arthur en Lucas Jussen: Werken voor een en twee piano's

De broers Jussen hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden.

Vrijdag 15 maart 2019, Rhenen

Bach Ensemble Amsterdam: Johannes Passion

Bach Ensemble Amsterdam brengt in maart de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach, in de versie van 1725. De uitvoeringen zijn in Amstelveen, Amsterdam en Amersfoort.

Zaterdag 16 maart 2019, Amersfoort

J.S. Bach: Matthäus Passion - Cantatrix & Apollo Ensemble

In 2019 presenteert Cantatrix samen met het vermaarde Apollo-ensemble o.l.v. dirigent Hans Leenders, de Matthäus met een serie van 6 concerten.

Zaterdag 6 april 2019, Utrecht

J.S. Bach: Matthäus Passion - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt in 2019 opnieuw de hoog gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion, volgens de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer.

12 - 20 april, 4 locaties

Johannette Zomer & Tulipa Consort: Bach2Ways

Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten.

Zaterdag 13 april 2019, Rhenen

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ribattuta Musica

Ribattuta Musica laat u de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach voelen en beleven. Met uitvoeringen in Gouda, Leiden, Utrecht, Amsterdam en Voorburg.

Zondag 14 april 2019, Utrecht

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Laat u meevoeren met de uitvoering van Ars Musica en ontdek hoe tekst en muziek samen ongekende emotie, rust en verstilling oproepen. De tijd staat stil...

Maandag 15 april 2019, Zeist

Bach: Johannes-Passion - Nieuw Bach Ensemble

Om de geweldige muziek van de Johannes-Passion op de oorspronkelijke wijze te kunnen uitvoeren werkt het NwBE opnieuw samen met Collegium Delft.

16 - 19 april, 3 locaties

Arjen Leistra (orgelconcert)

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten.

Zaterdag 25 mei 2019, Rhenen

Cor Ardesch (orgelconcert)

Cor Ardesch is stadsorganist van Dordrecht en legde tussen 2008 en 2016 alle werken van Bach, gespeeld op het Bach-orgel in Dordrecht, op CD vast.

Zaterdag 22 juni 2019, Rhenen


Tickets