Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Provincie Utrecht

Schubert's Winterreise

Schubert’s Winterreise werd onlangs verkozen tot nummer 1 op de Hart en Ziellijst van Radio 4 en is te beluisteren op 7 locaties in Nederland.

26 januari - 9 februari, 6 locaties

Camerata RCO: Klarinetkwintetten

Camerata RCO, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, brengt in Rhenen klarinetkwintetten van Mozart en Brahms.

Zaterdag 26 januari 2019, Rhenen

Jubileumconcert 10 jaar Klassiek aan de Rijn

Tijdens dit jubileumconcert brengt Quirine Viersen samen met solisten van het Concertgebouw kamerorkest werken van Prokofjev en Schubert ten gehore.

Zaterdag 23 februari 2019, Rhenen

Johannette Zomer: Tranen van Maria

Een speciale uitvoering van Pergolesi’s Stabat Mater rond Internationale Vrouwendag, aangevuld met Bach, Arabisch en Sefardische liederen.

Vrijdag 8 maart 2019, Utrecht

Festival Monteverdi XL 2019

In maart vindt de vierde editie plaats van Festival Monteverdi XL. Amersfoort staat dan in het teken van de componist Claudio Monteverdi.

9 - 10 maart, Amersfoort

Arthur en Lucas Jussen: Werken voor een en twee piano's

De broers Jussen hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden.

Vrijdag 15 maart 2019, Rhenen

J.S. Bach: Matthäus Passion - Cantatrix & Apollo Ensemble

In 2019 presenteert Cantatrix samen met het vermaarde Apollo-ensemble o.l.v. dirigent Hans Leenders, de Matthäus met een serie van 6 concerten.

Zaterdag 6 april 2019, Utrecht

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Ars Musica brengt onder leiding van Patrick van der Linden de Matthäus Passion van Bach. Laat u meevoeren en ontdek hoe tekst en muziek samen ongekende emotie, rust en verstilling oproepen.

Zaterdag 6 april 2019, Oudewater

J.S. Bach: Matthäus Passion - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt in 2019 opnieuw de hoog gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion, volgens de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer.

12 - 20 april, 5 locaties

Johannette Zomer & Tulipa Consort: Bach2Ways

Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten.

Zaterdag 13 april 2019, Rhenen

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ribattuta Musica

Ribattuta Musica laat u de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach voelen en beleven. Met uitvoeringen in Gouda, Leiden, Utrecht, Amsterdam en Voorburg.

Zondag 14 april 2019, Utrecht

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Voor de tweede keer vertolken het Ars Musica Concertkoor en Orkest de Matthäus Passion in de sfeervolle Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Maandag 15 april 2019, Zeist

Nieuw Bach Ensemble: Johannes-Passion

Om de geweldige muziek van de Johannes-Passion op de oorspronkelijke wijze te kunnen uitvoeren werkt het NwBE opnieuw samen met Collegium Delft.

16 - 19 april, 3 locaties

Arjen Leistra (orgelconcert)

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten.

Zaterdag 25 mei 2019, Rhenen

Cor Ardesch (orgelconcert)

Cor Ardesch is stadsorganist van Dordrecht en legde tussen 2008 en 2016 alle werken van Bach, gespeeld op het Bach-orgel in Dordrecht, op CD vast.

Zaterdag 22 juni 2019, Rhenen


Tickets

Historie