Zomer met Ars Musica: Summer Serenade

In augustus verzorgt het Ars Musica Orkest, onder leiding van dirigent Patrick van der Linden, een aantal kortere concerten met sfeervolle zomerse muziek. De concerten vinden plaats op diverse locaties. Op het programma staan onder meer werken van Vivaldi, Haydn en Beethoven. Het aantal kaarten per concert is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus reserveer snel!

Evan Bogerd - orgel

Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast is Bogerd organist van het fraaie Holthuis orgel in de Ichthuskerk te Hasselt.

Isabelle van Keulen in Rhenen

Combattimento en Isabelle van Keulen brengen een programma met als rode draad de muziek van Georg Philipp Telemann (1681-1767).

Ars Musica: Hoop doet leven

Met een heerlijk concertprogramma gaat het Ars Musica Orkest op tournee langs verschillende zalen en kerken in Nederland. Onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden brengen zij een programma vol hoop, met liefde. Zo wordt onder meer sopraan Klaartje van Veldhoven begeleidt in Bachs troostvolle cantate Ich habe genug. Het aantal kaarten per concert is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus reserveer snel!

Lenneke Ruiten: Stabat Mater van Pergolesi

Stersopraan Lenneke Ruiten, de gelauwerde alt Rosina Fabius en Ribattuta Musica voeren het onvolprezen Stabat Mater van Pergolesi uit.

Ramon van Engelenhoven - piano

Klassiek aan de Rijn verwelkomt een van de allergrootste jonge pianisten in Nederland: Ramon van Engelenhoven.

Nederlandse Bachvereniging & Lucie Horsch: Venetië, Napels & Rome

Klassiek aan de Rijn ontvangt op 28 november de Nederlandse Bachvereniging met een speciale gast: Lucie Horsch.

NPU: Messiah van Händel

In stijl, bezetting en instrumentarium benadert de Nieuwe Philharmonie de uitvoering zoals die klonk bij de première van de Messiah in 1742.

Le Nuove Musiche

Klassiek aan de Rijn presenteert: Le Nuove Musiche. Vocale muziek uit de eerste helft van de 17e eeuw op topniveau uitgevoerd met het unieke Montiverdi orgel.

Orlando Quintet: Komická Tragédie, muziek van Foerster, Haas en Dvořák

Vijf Nederlandse topblazers zijn te gast in Rhenen bij Klassiek aan de Rijn.

J.S. Bach: Matthäus-Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Ars Musica brengt in 2021 onder leiding van Patrick van der Linden de Matthäus Passion van Bach in Oudewater, Kampen en Zeist.

Lisa Jacobs & the String Soloists

Klassieke aan de Rijn presenteert: Lisa Jacobs & the String Soloists. Een programma over het Scandinavische geluid.

Matthäus Passion - Ribattuta Musica

Ribattuta Musica laat u de Matthäus Passion van J.S. Bach voelen en beleven. Met uitvoeringen in Leiden, Utrecht, Gouda en Voorburg.

NPU: 'De Matthäus'

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt 'de Matthäus' heel dichtbij. Vanuit de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer.

Amsterdam Piano Trio

Klassiek aan de Rijn presenteert: Amsterdam Piano Trio. Drie geweldige musici die werken spelen van Haydn, Ravel en Brahms.

Rien Donkersloot - orgel

Organist Rien Donkersloot geeft een orgelconcert in de Cunerakerk in Rhenen.

Matthias Havinga - orgel

Organist Matthias Havinga geeft een orgelconcert in de Cunerakerk in Rhenen.

Over Provincie Utrecht


Agenda

Historie