Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Provincie Utrecht

Choral Evensong Rhenen

Op vrijdag 5 april wordt er een Choral Evensong gehouden in de Cunerakerk (Rhenen) door het Guildford Cathedral Choir uit Engeland.

Vrijdag 5 april 2019, Rhenen

J.S. Bach: Matthäus Passion - Cantatrix & Apollo Ensemble

In 2019 presenteert Cantatrix samen met het vermaarde Apollo-ensemble o.l.v. dirigent Hans Leenders, de Matthäus met een serie van 6 concerten.

Zaterdag 6 april 2019, Utrecht

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Ars Musica brengt onder leiding van Patrick van der Linden de Matthäus Passion van Bach. Laat u meevoeren en ontdek hoe tekst en muziek samen ongekende emotie, rust en verstilling oproepen.

6 - 16 april, 2 locaties

Joris en de geheimzinnige Toverdrank (familievoorstelling)

Het Epos Ensemble en verteller Iris van der Ende verzorgen een muzikale familievoorstelling rondom Roald Dahl's Joris en de geheimzinnige Toverdrank.

Zondag 7 april 2019, Maarssen

J.S. Bach: Matthäus Passion - Nieuwe Philharmonie Utrecht

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt in 2019 opnieuw de hoog gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion, volgens de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer.

12 - 20 april, 5 locaties

Johannette Zomer & Tulipa Consort: Passie voor Bach

Naast een selectie uit de mooiste aria’s en koralen van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van hedendaagse componisten.

Zaterdag 13 april 2019, Rhenen

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ribattuta Musica

Ribattuta Musica laat u de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach voelen en beleven. Met uitvoeringen in Gouda, Leiden, Utrecht, Amsterdam en Voorburg.

Zondag 14 april 2019, Utrecht

J.S. Bach: Matthäus Passion - Ars Musica Concertkoor en Orkest

Voor de tweede keer vertolken het Ars Musica Concertkoor en Orkest de Matthäus Passion in de sfeervolle Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

Maandag 15 april 2019, Zeist

Nieuw Bach Ensemble: Johannes-Passion

Om de geweldige muziek van de Johannes-Passion op de oorspronkelijke wijze te kunnen uitvoeren werkt het NwBE opnieuw samen met Collegium Delft.

16 - 19 april, 3 locaties

Ars Musica (Jong)Concertkoor: Masterpieces

Zaterdag 18 mei 2019, Hoogland (Amersfoort)

Arjen Leistra (orgelconcert)

Arjen Leistra geeft orgelconcerten in heel Nederland en concerteerde ook in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten.

Zaterdag 25 mei 2019, Rhenen

Cor Ardesch (orgelconcert)

Cor Ardesch is stadsorganist van Dordrecht en legde tussen 2008 en 2016 alle werken van Bach, gespeeld op het Bach-orgel in Dordrecht, op CD vast.

Zaterdag 22 juni 2019, Rhenen


Tickets

Historie