Festival Via Musica: Goethe in Almere

Almere-Haven, Kerkcentrum Goede Rede, vrijdag 7 augustus 2020, 16:30 - 17:30 uur

Info

Tijdens de openingsdag van Festival Via Musica is het thema 'Goethe in Almere'. Tijdens deze tweede middaguitvoering kunt u genieten van Tobias Borsboom, pianist en winnaar van de Dutch Classical Talent. Hij speelt een programma met o.a. Liszt (Mefisto-wals) en Schubert/Liszt (Erlk├Ânig).

Goethe was in zijn tijd al een vooraanstaande figuur die een hoog aanzien genoot in de literaire wereld, maar ook door componisten als Beethoven en Schubert werd vereerd. Tegenwoordig wordt hij vaak neergezet als het boegbeeld van de Duitse cultuur.

Misschien niet onterecht aangezien zijn werk en filosofie een grote stempel gedrukt hebben op de culturele ontwikkelingen en richting van zijn tijd. Zijn leven zelf beschouwde hij als zijn grootste kunstwerk. Maar ook na zijn dood behield hij een nauwelijks te overschatten aantrekkingskracht.

Tijdens deze muzikale bloemlezing gebaseerd op enkele van Goethes belangrijkste werken speelt Borsboom repertoire die direct of zijdelings op Goethes werk is gebaseerd.

Dagprogramma:
Dit concert maakt onderdeel uit van een programma van 3 concerten op 7 augustus in Almere.

  • 14.00 uur: Meri Khojayan en Robert Poortinga
  • 16.30 uur: Tobias Borsboom
  • 20.00 uur: Goethes Vrouwen, met mezzosopraan Karin Strobos
  • Live-stream dagprogramma
    In verband met de coronamaatregelen is er beperkt ruimte voor publiek om fysiek aanwezig te zijn bij de concerten die plaatsvinden tijdens 'Goethe in Almere'. U kunt via deze pagina ook reserveren voor een live-stream, waarmee u alle concerten online kunt meemaken.