Festival Via Musica: Goethe in Almere

Almere-Haven, Kerkcentrum Goede Rede, vrijdag 7 augustus 2020, 20:00 - 21:00 uur

Info
Tickets
Vragen

De virtuoze mezzosopraan Karin Strobos stapt in dit semi-geënsceneerde recital van de ene rol in de andere. Van Gretchen uit ‘Faust’ via Klaartje uit ‘Egmont’ naar Mignon en Philine uit ‘Wilhelm Meister’ en nog een aantal andere vrouwenfiguren uit de theaterstukken van Goethe die, soms met veel humor, de zin van het leven proberen te doorgronden.

Samen met pianiste Reinild Mees zal Karin muziek van o.a. Beethoven, Schubert, Schumann en Tsjaikovski ten gehore brengen. Voor de regie is Klaus Bertisch aangetrokken, die jarenlang chef-dramaturg bij De Nationale Opera was.

Dagprogramma:
Dit concert maakt onderdeel uit van een programma van 3 concerten op 7 augustus in Almere.

 • 14.00 uur: Meri Khojayan en Robert Poortinga
 • 16.30 uur: Tobias Borsboom
 • 20.00 uur: Goethes Vrouwen, met mezzosopraan Karin Strobos
 • Live-stream dagprogramma
  In verband met de coronamaatregelen is er beperkt ruimte voor publiek om fysiek aanwezig te zijn bij de concerten die plaatsvinden tijdens 'Goethe in Almere'. U kunt via deze pagina ook reserveren voor een live-stream, waarmee u alle concerten online kunt meemaken.

  Agenda


  Festivals Klassiek Festival Via Musica Apollo Ensemble Johannes Brahms Ludwig van Beethoven

  Festival Via Musica

  Via Musica (voorheen festival Travelling in Baroque) voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte, met concerten, film, poëzie en gastronomie.