Update: de komende weken zijn er nog geen concerten met publiek mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Photonen Vocaal Ensemble - Picking up the Pieces

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 27 juni 2021, 20:45 - 21:45 uur

Info
Tickets
Contact

Photonen Vocaal Ensemble - bekend van de tv-serie Klem - pakt onder leiding van Jeroen Spitteler de muzikale draad weer op met twee concerten op één middag. Met Vocaal Mozaïek - picking up the pieces, dat ongeveer een uur duurt, hoort u prachtige koormuziek uit de 21ste en 20ste eeuw.

Onder andere klinken Autumn Landscapes van de Estse componist Veljo Tormis en verrassend troostrijke werken van jonge hedendaagse componisten als Pärt Uusberg en Jake Runestad. Verder zingt het ensemble muziek uit de tv-serie Klem (waarvan momenteel serie 3 wordt uitgezonden), zoals het indringende O König aller Völker van Arvo Pärt.

Photonen vult dit vocale 'mozaïek' aan met koormuziek die het ensemble de afgelopen tijd is blijven inspireren, zoals de dubbelkorige Psalm 42 van Sweelinck en Oorsprong, een fijnzinnige compositie van Jeroen Spitteler, die op 1 mei van dit jaar online in première ging. Photonen verheugt zich erop het eindelijk live voor u te kunnen zingen.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2020, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Er zijn max. 30 bezoekers aanwezig. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

Programma:
Werk van Uusberg, Tormis, Harris, Pärt, Barber, Runestad.


Agenda


Photonen Vocaal Ensemble Waalse Kerk Amsterdam

Waalse Kerk Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.