Ars Musica: Hoop doet leven

Dordrecht, Augustijnenkerk, zaterdag 7 november 2020, 21:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Vragen

Met een heerlijk concertprogramma gaat het Ars Musica Orkest op tournee langs verschillende zalen en kerken in Nederland. Onder leiding van hun chef-dirigent, Patrick van der Linden, brengen zij een programma vol hoop, met liefde. Het aantal kaarten per concert is vanwege de coronamaatregelen beperkt, dus reserveer snel!

Klaartje van Veldhoven
Het orkest begeleidt sopraan Klaartje van Veldhoven in Bachs troostvolle cantate Ich habe genug. Klaartje – een van ’s lands meest veelbelovende sopranen – kruipt in de rol van Constanze Mozart als ze de overrompelende aria Et incarnatus est zingt, die Mozart waarschijnlijk als huwelijksgeschenk voor Constanze componeerde.

Jaap Eilander
Johann Sebastian Bach componeerde een dertiental klavierconcerten, die als voorlopers van de pianoconcerten van Haydn, Mozart en Beethoven gezien kunnen worden. Toen het klavecimbel werd vervangen door het Hammerklavier en weer later de piano werden Bachs klavierconcerten uitgevoerd op deze instrumenten. Pianist Jaap Eilander werkt met het Ars Musica Orkest samen in de uitvoering van het concert in f klein. Het is een concert met een klagend karakter maar waarin ook op verschillende plaatsen de zon doorbreekt. Het middendeel is bijzonder, zoals bij zoveel concerten van Bach. Eigenlijk is het een melodie die geënt is op een fluitconcert van Telemann die hierin klinkt, maar dan uitgewerkt op een manier zoals alleen Bach die kan!

De wereld staat stil
In april 2020 ging het lied De wereld staat stil van Mark Lippe in première. Speciaal voor deze najaarstournee van Ars Musica is dit lied georkestreerd door Lippe. De uitvoering van dit lied maakt de concerten exclusief; we zijn er trots op dat we dit arrangement in première kunnen brengen.

De programmaonderdelen worden op bijzondere wijze met elkaar verbonden waarbij het de musici u zullen verrassen in de muzikale manier waarop deze verbinding plaatsvindt.

Corona-proof
Deze concerten worden corona-proof georganiseerd. Alle voorzorgsmaatregelen worden genomen en de ruimtes worden voldoende geventileerd. In verband met het coronavirus gelden bij dit concert enkele veiligheidsvoorschriften. Bij binnenkomst wordt geïnformeerd naar uw gezondheidstoestand; mensen die hoesten, koorts hebben of andere ziektesymptomen vertonen worden verzocht thuis te blijven en zullen de toegang worden ontzegd. Gelieve voor ieders veiligheid tijdens en rondom het concert altijd 1,5 meter afstand in acht te nemen, uw handen bij binnenkomst te ontsmetten en de grondmarkeringen en eventuele aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Ars Musica: Uw reisgenoot in klassieke muziek!

Uitvoerenden:
Klaartje van Veldhoven, sopraan
Jaap Eilander, piano
Ars Musica Orkest
Patrick van der Linden, dirigent

Programma:
J.S. Bach – Klavierconcert in f klein, BWV 1056
J.S. Bach – Ich habe genug, BWV 82
W.A. Mozart – Et incarnatus est uit Mis in c klein, KV 427
E. Morricone – Gabriel’s Oboe (Inge Ariesen, hobo)
M. Lippe – De wereld staat stil


Agenda


Ars Musica Ludwig van Beethoven Johann Sebastian Bach

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.