Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

Nieuw Bach Ensemble: Masterclass 3 Johannes-Passion

Online, Masterclass, vrijdag 12 maart 2021, 20:30 - 21:30 uur

Info

Ook in de Passietijd 2021 helaas geen Johannes-uitvoering van het Nieuw Bach Ensemble. Maar het ensemble zet zijn 35-jarige traditie op een andere manier voort!

In drie online streaming-masterclasses neemt Krijn Koetsveld u mee in het doorgronden van de bouwstenen van het meesterwerk van Bach. Krijn mag met recht een Johannes-specialist worden genoemd. Hij was één van de eerste dirigenten die het publiek met dit werk lieten kennismaken toen in Nederland jaarlijks vooral nog Bachs Matthäus-Passion klonk. Hij voerde de Johannes-Passion in de afgelopen 35 jaar meer dan honderd maal uit.

Deelnemers kunnen tijdens deze streaming-sessies rechtstreeks vragen stellen via de message-functie van het streamingplatform.

Let op: de masterclass is na de uitzenddatum nog t/m het Paasweekend (begin april) te bekijken. Op die manier kunt u ze ook op een voor u gewenst moment bekijken of terugkijken.

Masterclass 1: 10 maart
Algemene inleiding en de betekenis van de recitatieven, m.m.v. tenor- en bas-solisten (Evangelist en Christus) en een continuo-ensemble.

Masterclass 2: 11 maart
De functie van de aria’s, m.m.v. sopraan- en alt-solisten en diverse instrumentalisten.

Masterclass 3: 12 maart
De dubbelrol van het koor, m.m.v. diverse leden van het Nieuw Bach Ensemble en diverse instrumentalisten.