Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Apollo Ensemble: Telemann - Brockespassie (videoconcert)

Videoconcert, Online, maandag 1 februari - maandag 5 april 2021

Info
Tickets
Contact
T/m 5 april (20.00 uur) kunt u via deze pagina een toegangskaart kopen om direct dit videoconcert te bekijken. Na reserveren is het videoconcert direct beschikbaar in uw reservering.

De aarde beeft en schudt, Maria huilt, de apostelen weten zich geen raad ….. Barthold Heinrich Brockes schreef in 1712 een meesterlijk libretto over het lijden van Jezus. Hij plaatst het publiek midden in het verhaal, Telemann zet de dramatiek van het lijdensverhaal nog extra kracht bij met zijn emotionele muziek, met een voor die tijd ongewone en grootse bezetting waarbij zelfs een natuurhoorn wordt ingezet.

De acht zangers zingen de rollen van de personages uit het verhaal zoals Jezus, Maria, Petrus en Caiaphas en nemen tevens de koordelen voor hun rekening. Het resultaat is een uiterst levendige, spannende uitvoering die het publiek nog lang bij zal blijven.

Uitvoerenden:
Renate Arends & Elvire Beekhuizen - sopraan
Franske van der Wiel & Nicola Wemyss - alt
Falco van Loon & Pablo Gregorian - tenor
Michiel Meijer & Andrew Hopper - bas
Apollo Ensemble o.l.v. David Rabinovich


Agenda


Georg Philipp Telemann Apollo Ensemble Videoconcerten

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble bestaat uit enthousiaste topmusici afkomstig uit alle delen van de wereld! Met hun passie, durf en creativiteit weten ze vele harten voor hun muziek te veroveren.