Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Zeeland Klassiek: 100 jaar Saint-Saëns

Middelburg, Zeeuwse Concertzaal, vrijdag 9 juli 2021, 20:00 - 22:00 uur

Info

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de grote Franse componist Camille Saint-Saëns overleed. Ooit als wonderkind begonnen, stond hij aanvankelijk aan de wieg van de introductie van veel ‘nieuwe’ muziek in zijn geliefde land (Liszt, Wagner, Schumann), maar ook als voorvechter van een eigen Franse muzikale traditie. Vandaag eren we hem met belangrijke werken uit zijn verschillende periodes als componist.

Saint-Saëns richtte onder meer de Société Nationale de Musique op, die zich bezighield met het bevorderen van de Franse muziek en het bieden van een podium aan beginnende Franse componisten. Naarmate zijn leven vorderde echter, begon hij zich steeds meer vast te houden aan een meer conservatieve, romantische stijl. Ondanks dat bleek hij een inspiratiebron voor vele latere componisten en was hij zo van een zeer grote invloed voor onder meer Maurice Ravel die hem als een genie beschouwde.