Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Einaudi aan het Wantij

Dordrecht, Energiekade, donderdag 22 juli 2021, 18:30 - 21:00 uur

Info

Op donderdag 22 juli speelt de internationaal vermaarde meesterpianist Jeroen van Veen een avondvullend programma ‘Einaudi aan het Wantij’. De muziek van deze Italiaanse componist Ludovico Einaudi werd onder meer bekend door de soundtracks in de film ‘Intouchables’.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Pianist Jeroen van Veen speelt in dit theaterconcert werken voor één piano.

Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. Van Veen nam inmiddels, samen met zijn levenspartner Sandra, alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics.

In Dordrecht is Jeroen van Veen geen onbekende. Onder meer Canto Ostinato en Tubular Bells voerde hij uit in de Grote Kerk in 2013 / 2014.