Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Bösendorfer Series: Anna Fedorova

Amsterdam, De Waalse Kerk, donderdag 23 september 2021, 20:15 - 22:00 uur

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Het eerste recital uit deze Bösendorfer Series opent Anna Fedorova met drie absolute topstukken uit de pianoliteratuur.

De Pianosonate nr. 14, ook wel de Mondscheinsonate of Moonlight Sonata, is een van Beethovens bekendste werken. Gevolgd door de Zes Klavierstücke, die behoren tot de laatste composities van Johannes Brahms voor solo piano. Deze klavierwerken zijn meer introspectief dan zijn eerdere pianostukken.

Schilderijen van een tentoonstelling is het bekendste werk van de Russische componist Modest Moessorgski. Hij verbeeldt hierin een bezoek aan een tentoonstelling ter nagedachtenis van zijn goede vriend, schilder en architect Viktor Hartmann. De suite bestaat uit zestien virtuoze stukken: elf schilderijen met tussendoor vijf promenades die ons naar het volgende schilderij leiden om uit te komen bij de Grote Poort van Kiev, het majestueuze slotstuk van de avond.

De Oekraïense gaf als dochter van twee musici haar eerste concert op zesjarige leeftijd en debuteerde op haar zevende al in het Kiev Philharmonic. Ze is nog maar drieëntwintig jaar oud wanneer ze in het uitverkochte Concertgebouw soleert bij de Nordwestdeutsche Philharmonie onder leiding van Martin Panteleev. Haar indrukwekkende uitvoering van Rachmaninovs Tweede Pianoconcert werd als Zondagochtendconcert uitgezonden op Radio 4 en heeft inmiddels ruim 31 miljoen views op Youtube. Het betekende Anna’s definitieve internationale doorbraak.

Passe-partout Bösendorfer Series 2021-2022
De Bösendorfer Series is de eigen pianoserie van De Waalse Kerk. Hieronder vindt u het overzicht van de concerten in dit seizoen. Klik op een datum om naar de betreffende agendapagina te gaan. Indien u een passe-partout bestelt voor alle concerten, steunt u De Waalse Kerk, krijgt u de beste plaatsen toegewezen in de zaal (anders ongeplaceerd) en ontvangt u daarnaast 10% korting op de totaalprijs. Een passe-partout is hier te bestellen, voorafgaand aan het eerste concert op 23 september 2021.

Programma Bösendorfer Series:
-23 september: Anna Fedorova
-25 november: Nino Gvetadze
-23 december: Camiel Boomsma
-17 februari: Ralph van Raat
-7 april: Yang Yang Chai
-12 mei: Marietta Petkova
-9 juni: Eliane Rodrigues