Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Seinconcerten: Buren voor buren-concert - Canto Ostinato

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 3 juni 2022, 21:15 - 22:15 uur

Info
Tickets
Contact

De buren van de Morgenster spelen Simeon ten Holts’ populaire meesterwerk in een uitvoering met piano, slagwerk (marimba, vibrafoon, klokkenspel), viool en cello.

Simeon ten Holt, de in november 2012 op 89-jarige leeftijd overleden componist, werkte in de jaren zeventig aan Canto Ostinato. Het stuk werd in 1979 voor het eerst uitgevoerd voor drie piano’s en orgel. De precieze bezetting is echter vrij en kan variëren van één piano tot vier piano’s, marimba’s, saxofoons, cello’s, harp, etc, etc. Tijdens de uitvoering van Canto Ostinato worden beslissingen in de uitvoering aan de musici overgelaten met daarin de mogelijkheid om het uren te laten duren.

Een uitvoering van dit stuk is aldus een uitdaging voor de musici: zowel technisch als qua concentratie wordt er veel van ze gevraagd. Voor het publiek is het een moment van even wegdromen en mediteren. Canto wordt gerekend tot de minimalistische muziek en is een van de beroemdste werken uit de hedendaagse Nederlandse klassieke muziek.

Dit concert eigent zich uitstekend om relaxed te liggen of te hangen. Zitzakken zijn aanwezig. Neem gerust kussens mee!

Uitvoerenden:
Esther Doornink - Slagwerk
Mark Haeldermans - Slagwerk
Melissa Ussery - Viool
Charles Watt - Cello
Ernst Munneke - PianoCanto Ostinato Simeon ten Holt Seinconcerten

Seinconcerten

De serie Seinconcerten is in 2000 opgericht door Wouter den Hond, die de serie 15 jaar zowel artistiek als zakelijk zeer succesvol heeft geleid. Bij zijn afscheid in 2015 is een nieuwe stichting in het leven geroepen: de stichting Seinconcerten.