Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Ars Musica - Op de schouders van Haydn

Zeist, EBG-kerk, zaterdag 9 oktober 2021, 20:00 - 21:15 uur

Info
Tickets
Contact

Wat doen we als niet ‘aanraken’, maar ‘afstand houden’ het devies is?
Als je met je hart bij de ander bent, en daar uiting aan geeft, ontstaan de mooiste dingen.

Wolfgang Amadeus Mozart schrijft een sopraanaria in de Mis in c klein als een geschenk aan zijn vrouw Constanze. Ook nu kunnen wij moeiteloos zijn levendige liefde voor haar horen en voelen.

Joseph Haydn staat centraal in ons programma, als de grote architect en grondlegger van de symfonie (we spelen Nr.44 ‘Trauersinfonie’). Maar genegenheid komt in vele vormen. Zonder hem geen Mozart, zonder hem geen Beethoven.

En zonder hem geen hommages van Claude Debussy en Maurice Ravel. Ars Musica initiëerde een orkestratie door Misha Sporck van twee stukken van deze componisten, een bijzonder eerbetoon aan ‘Papa Haydn’.

De liefde van een zoon voor zijn vader horen we tenslotte in het zachtmoedige Requiem van Gabriel Fauré. Dit werk, vol melodieuze schoonheid, omarmt de dood als de afsluiting van een goed geleefd leven.

Uitvoerenden:
Ars Musica Concertkoor en Orkest
Patrick van der Linden, dirigent
Klaartje van Veldhoven, sopraan

Programma:
Wolfgang Amadeus Mozart – Laudamus te uit de Mis in c KV 427
Claude Debussy / Misha Sporck – Hommage à Haydn
Maurice Ravel / Mischa Sporck – Menuet sur le nom d’Haydn
Gabriel Fauré – Requiem
Jan Pieterszoon Sweelinck – Twee psalmen
Joseph Haydn – Symfonie nr. 44 (Trauer Sinfonie)Joseph Haydn Barok Ars Musica

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.