Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Esther Apituley, Hans Dagelet & Renée Bekkers: In De Schemering

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 21 november 2021, 16:00 - 17:00 uur

Info
Tickets
Contact

We leven in een vreemde tijd. De wereld is van de een op de andere dag veranderd én verenigd. We bevinden ons in een diffuus gebied. We bevinden ons in een soort ‘schemering’, tussen de dag en de nacht. Een tussenfase waarin we niet terug kunnen naar hoe het was, en ook vooruit is onzeker, want hoe gaat onze toekomst eruitzien?

Kunnen wij - mensen - hiermee omgaan? Kunnen wij accepteren dat we in een soort tijdloze tijd zijn terechtgekomen? We worden gedwongen in het moment te gaan zitten. In het NU. Wat ons vroeger dreef, motiveerde, en energie gaf, was er omdat we een doel voor ogen hadden. Nu, kunnen we niet echt iets plannen, we weten niet of we (bijvoorbeeld in ons geval als muzikanten) ooit nog echt grote muziekvoorstellingen kunnen maken. Maar omdat we niet zonder muziek en theater kunnen, moeten we creatief zijn in het moment. In het nu. Wat kunnen wij als podiumkunstenaars nú in deze tijd? De tijd waarin het corona-virus de mens wereldwijd dwingt een pas op de plaats te maken.

Deze bizarre tijd is een historische gebeurtenis van formaat. Met deze reeks concertperformances, die wij presenteren, reflecteren we op deze 'tijd'. Maar ook op andere tijden die destijds ook bizar, vreemd, absurd waren. Daarom hebben we composities en teksten uitgekozen die over deze 'impasse' gaan. Wij musici - met ons instrument als medium – zijn als geen ander in staat dergelijke ontwikkelingen te duiden, collectieve ervaringen te verbeelden en nieuwe toekomstbeelden te schetsen. Wij muziekmakers van vandaag zijn maatschappelijk betrokken en geven mede vorm aan de wereld. Naast engagement zijn we nieuwsgierig en hebben de drang om de muziek van binnenuit te ontheiligen en de grenzen ervan op te rekken.

Uitvoerenden:
Esther Apituley, altviool
Hans Dagelet, acteur/trompet
Renée Bekkers, accordeon
Guus Janssen, piano/orgel/improvisator
Tekst: Samuel Beckett, Daniil Charms, Don Duyns
Regie: Titus Tiel Groenestege

Programma:
Met werken van Edward Elgar, Paul Hindemith, Jannum Kruidhof, Michiel Mensingh, Francis Poulenc en Jacob ter Veldhuis (JacobTV).Amsterdam Waalse Kerk Amsterdam Edward Elgar Francis Poulenc Noord-Holland

Waalse Kerk Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.