Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Apollo Ensemble: Hemels Barok

Urk, Kerkje aan de Zee, zaterdag 9 oktober 2021, 15:00 - 16:15 uur

Info

De Duitse barokmuziek uit de 17e eeuw, de zogenaamde “vroeg-barok”, heeft muziek van hemelse schoonheid opgeleverd. Dit programma is samengesteld rondom cantates van Nicolaus Bruhns, die leefde van 1665-1697 en een wegbereider voor Bach werd. Hij schrijft in een bijzonder expressieve, emotionele stijl.

Bariton Michiel Meijer is solist in de cantates “De profundus clamavi”, “Mein Herz ist bereit” en “Der Herr hat seinen Stuhl” van Nicolaus Bruhns en de cantate “Nisi Dominus aedificaverit domum” van zijn tijdgenoot Heinrich Ignaz Franz Biber. Naast deze cantates staan sonates van Schmelzer en Biber op het programma.

Speciaal voor deze avond in de vroege herfst wordt De Beleving sfeervol verlicht. Na afloop van het concert wordt u getrakteerd drankjes en een uitgebreide borrelplank.