Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Apollo Ensemble: Hemels Barok

Urk, Kerkje aan de Zee, zaterdag 9 oktober 2021, 15:00 - 16:15 uur

Info
Tickets
Contact

De Duitse barokmuziek uit de 17e eeuw, de zogenaamde “vroeg-barok”, heeft muziek van hemelse schoonheid opgeleverd. Dit programma is samengesteld rondom cantates van Nicolaus Bruhns, die leefde van 1665-1697 en een wegbereider voor Bach werd. Hij schrijft in een bijzonder expressieve, emotionele stijl.

Bariton Michiel Meijer is solist in de cantates “De profundus clamavi”, “Mein Herz ist bereit” en “Der Herr hat seinen Stuhl” van Nicolaus Bruhns en de cantate “Nisi Dominus aedificaverit domum” van zijn tijdgenoot Heinrich Ignaz Franz Biber. Naast deze cantates staan sonates van Schmelzer en Biber op het programma.

Speciaal voor deze avond in de vroege herfst wordt De Beleving sfeervol verlicht. Na afloop van het concert wordt u getrakteerd drankjes en een uitgebreide borrelplank.

Uitvoerenden:
Michiel Meijer – bariton
David Rabinovich – viool
Lilia Slavny – viool
Beltane Ruiz Molina - violone
Thomas Oltheten – dulciaan
Marion Boshuizen – orgelApollo Ensemble

Apollo Ensemble

Het Apollo Ensemble speelt muziek uit de periode van 1600 tot 1850, van barok tot vroege romantiek. Het maakt daarbij gebruik van historische instrumenten. Het ensemble, bestaande uit professionele musici die op topniveau actief zijn, brengt de schoonheid van deze muziek over op een zo breed mogelijk publiek.