Johannette Zomer: Singalong Lectures

Online, Singalong Lecture, zondag 10 - zondag 31 oktober 2021

Info

Naast losse toegangskaarten per lecture is het mogelijk een all-in toegangskaart te reserveren (50 euro) voor alle zes lectures + de Kerstspecial. Reserveren van de all-in toegangskaart kan via deze pagina.

Bij de vele concerten en operavoorstellingen die sopraan Johannette Zomer tijdens haar carrière sinds 1998 met steeds prachtige muziek zingt en heeft gezongen, zijn er enkele aria’s en liederen die haar extra raken, telkens weer. Deze voor haarzelf speciale werken brengt Johannette Zomer nu in een nieuwe vorm, via een nieuw medium: Singalong Lectures. In de vorm van een professioneel opgenomen online masterclass plus lecture, met steeds een andere favoriet als leidraad, duikt de sopraan in de techniek van de uitvoering, de zeggingskracht van de tekst en de dramatiek van de muziek en plaatst de aria in de muzikaal historische context.

Releasedata:
zondag 10 oktober: Erbarme dich uit de Matthäus Passion - J.S. Bach
zondag 24 oktober: Dido’s Lament uit ‘Dido and Aeneas’ - H. Purcell
zondag 7 november: Ombra mai fu uit ‘Serse’ - G.F. Händel
zondag 21 november: Fac ut portem uit het ‘Stabat Mater’ - G.B. Pergolesi
zondag 5 december: Gretchen am Spinnrade - F. Schubert
zondag 19 december: Agnus Dei uit de ‘Petite Messe Solonelle’ - G. Rossini
zondag 26 december: KERSTSPECIAL met werken van Bach, Rutter en andere kerst traditionals

Opzet
Elke Singalong Lecture bestaat uit vier vaste onderdelen: een uitvoering van het werk door Johannette zelf, een les (masterclass) aan een jonge zanger, een compacte lezing door musicoloog Ben Coelman en een 'karaoke-versie' van het stuk. De luisteraar krijgt via de lezing achtergrondinformatie over het werk, hoort over de speciale band van Johannette met het stuk en u neemt samen met de 'leerling' de aria of het lied op technische wetenswaardigheden door. Ook zijn er tips op het gebied van de uitvoeringspraktijk en expressie. Wie zelf van zingen houdt, kan vervolgens het geleerde zelf toepassen in een meezingversie van het muziekstuk.

In elke aflevering staat één werk centraal. De afleveringen worden na reservering beschikbaar gesteld via uw reservering. Er is één introductie-aflevering waarin het concept duidelijk wordt (kosteloos beschikbaar tot 1 november 2021), wie meer wil horen en leren, betaalt 10 euro per lecture of 50 euro voor een set van zes Singalong Lectures + Kerstspecial.

Met werken van Bach, Purcell, Handel, Pergolesi, Schubert en Rossini.