Johannette Zomer & friends: O Kerstspel schooner dan de dagen

Afgelast

Zwolle, Academiehuis Grote Kerk, woensdag 15 december 2021, 20:00 - 21:10 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Johannette Zomer voor nieuwe data.

Info

‘O Kerstspel schooner dan de dagen’ is een uitnodigend, prikkelend programma, waarin met scherts en poëzie verteld en gemusiceerd wordt rond het thema kerst. Met Monteverdi, Vivaldi en Bach, maar ook met traditioneel Hollands kerstrepertoire, wordt het verhaal theatraal ondersteund en versterkt. Vertelling en muziek vormen één geheel.

Het verhaal van dit programma speelt zich af in een ingedut middelgroot stadje, ergens in het oosten van Nederland. Het is de trotse bezitter van een toneelvereniging die al meer dan 100 jaar bestaat. De inwoners zijn verknocht aan hun vereniging. Bijna elke familie kent wel iemand die lid is of ooit is geweest. Traditiegetrouw wordt er elk jaar een kerstspel opgevoerd, steevast uitverkocht en men kijkt er het hele jaar reikhalzend naar uit.

Voor de mensen die meewerken aan deze jaarlijkse productie gaat het echter, zoals u zich kunt voorstellen, nooit helemaal volgens planning en tussen de acteurs zijn er altijd wel wat spanningen te bemerken. Maar dit jaar lijkt het erger dan ooit. Zo zijn daar twee statige dames die een vileine strijd voeren wie de rol van De Engel mag spelen en blijkt het hele team van de catering plots geveld door een mysterieus virus. Oplossingen komen uiteindelijk uit onverwachte hoek en de oma van Jezus blijkt in haar wijsheid en mildheid nooit getwijfeld te hebben aan een goede afloop.

Hoofdbeeld: Ellen Reus - Wolves fotografie.