Schuyt Festival: Kinderconcert en presentatieconcert workshops Barokmuziek

Leiden, Museum De Lakenhal, zondag 12 juni 2022, 13:00 - 14:30 uur

Info
Tickets
Contact

Leidse scholieren tussen de 8 en 16 jaar al (mee)spelend in contact brengen met Oude Muziek uit eigen stad: dat is het doel van dit project dat in samenwerking met BplusC tot stand komt. Het biedt de jonge musici de mogelijkheid om samen te spelen met ervaren musici, samen te ontdekken en grenzen te verleggen. Voor deelnemers is het meestal de eerste stap op een podium en de eerste keer dat er gespeeld wordt voor publiek: een spannende en onvergetelijke ervaring voor hen, ouders en het overige publiek.

Na de pauze vindt het presentatieconcert van de workshops Oude Muziek uit Leiden plaats. Tijdens het festival kunnen gevorderde amateurs workshops volgen over muziek die in 18e eeuw in Leiden heeft geklonken. De workshops vinden plaats op zaterdag 11 juni en zondagochtend 12 juni en bieden per workshop plaats aan ca. 15 musici/zangers.

Uitvoerenden:
Met:
– Kinder- en jeugdorkest BplusC o.l.v. Bram Soentjes
– Blokfluitensemble Praetorius o.l.v. Norbert Kunst
– Warmond Whistlers o.l.v. Margreet van Schie
– Camerata o.l.v. Margreet van Schie
– Deelnemers aan de workshop Oude Muziek uit LeidenLeiden Zuid-Holland Festivals Klassiek Schuyt Festival Leiden

Schuyt Festival Leiden

Het Schuyt Festival vult Leiden drie dagen lang met de muziek die op de pleinen, in de straten en zalen van de stad in de 18e eeuw klonk. Maak kennis met schitterend werk van componisten die destijds in Leiden actief waren. Proef de rijke geschiedenis en ontdek de muzikale verhalen van de universiteitsstad. Ontdek ook hoe een zoon van Leiden Haydn, Mozart én Beethoven wist te inspireren met zijn kennis en enthousiasme!