Schuyt Festival: Albertus Groneman - een veelzijdig componist en musicus

Leiden, Lokhorstkerk, zondag 12 juni 2022, 14:30 - 15:15 uur

Info
Tickets
Contact

Let op: deze lezing wordt in het Engels gegeven!

De van oorsprong Duitse componist en musicus Albertus Groneman schreef zich in 1732 in als student aan de Universiteit van Leiden, alwaar hij al snel naam maakte als vioolvirtuoos. Tien jaar later vinden we hem terug als organist en beiaardier van de Grote kerk in Den Haag, een functie die hij tot aan zijn dood in 1778 zou vervullen.

Als componist heeft Groneman zijn naam gevestigd met sonates voor viool, voor fluit of voor twee fluiten en basso continuo. Sonates die zowel in Amsterdam, Londen als Parijs in druk verschenen. Fluitist en onderzoeker Jed Wentz laat zijn licht over dit repertoire schijnen.


Leiden Zuid-Holland Festivals Klassiek Schuyt Festival Leiden

Schuyt Festival Leiden

Het Schuyt Festival vult Leiden drie dagen lang met de muziek die op de pleinen, in de straten en zalen van de stad in de 18e eeuw klonk. Maak kennis met schitterend werk van componisten die destijds in Leiden actief waren. Proef de rijke geschiedenis en ontdek de muzikale verhalen van de universiteitsstad. Ontdek ook hoe een zoon van Leiden Haydn, Mozart én Beethoven wist te inspireren met zijn kennis en enthousiasme!