Harriet Krijgh (cello) & Lauma Skride (piano)

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 23 september 2023, 20:00 - 22:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Harriet Krijgh voor nieuwe data.

Info

De gratie en warmte van Harriet Krijgh raken haar publiek zodra ze op het concertpodium staat.

Harriet Krijgh speelde op de belangrijkste podia in Europa, Noord-Amerika en Azië. Ze trad op met orkesten als het Boston Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Wiener Symfonieorkest, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Münchens Philharmonisch Orkest, het Bamberg Symphony Orchestra, het London Philharmonic Orchestra, de Academy of St Martin in the Fields, het Orchestre Philharmonique de Radio France, Yomiuri Nippon Symphony Orchestra, Hong Kong Sinfonietta en Sydney Symphony Orchestra.

Harriet is ook regelmatig te gast op internationale festivals zoals de Heidelberger Frühling, Grafenegg Festival en de Schubertiade Hohenems. Als “Prizewinner in Residence”¬ van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern drukte Harriet Krijgh haar stempel op de zomerfestivaleditie van 2019 in ongeveer 20 concerten.

Harriet trad op met orkesten als het Boston Symphony Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Wiener Symfonieorkest, het Münchens Philharmonisch Orkest, het London Philharmonic Orchestra, de Academy of St Martin in the Fields, het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Yomiuri Nippon Symphony Orchestra, Hong Kong Sinfonietta en het Sydney Symfonie Orkest. Ze is ook regelmatig te gast op internationale festivals zoals de Heidelberger Frühling, Grafenegg Festival en de Schubertiade Hohenems. Als “Prizewinner in Residence”¬ van de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern drukte Harriet Krijgh haar stempel op de zomerfestivaleditie van 2019 in ongeveer 20 concerten.

Harriet is een enthousiast kamermusicus. Ze geniet van de sterke persoonlijke band als ze toert met Baiba en Lauma Skride en met haar vaste pianopartner Magda Amara. Het jaarlijkse zomerfestival 'Harriet & Friends' in Burg Feistritz (Oostenrijk) is een van haar dierbaarste projecten en beleeft in 2023 zijn 12e editie.

Harriet heeft sinds april 2018 een exclusieve opnamerelatie met Deutsche Grammophon. Als eerste resultaat van deze samenwerking verscheen in september 2019 een schijf met werken van Vivaldi, opgenomen met Amsterdam Sinfonietta en hun leider Candida Thompson. Silent Dreams, een nieuw album van liedjes van Schubert, Schumann, Brahms, Chausson, Strauss en Glinka werden uitgebracht in september 2021. Haar discografie omvat ook zes schijven, allemaal uitgebracht door Capriccio, met muziek van Kabalevsky, Haydn, Brahms, Rachmaninov en verschillende Franse componisten.

Harriet speelt op een Domenico Montagnana-cello (Venetië, 1723) waarvan de rol is gemaakt door Stradivarius. Het zeldzame instrument is haar in bruikleen gegeven door de Prokopp Foundation.

De Letse pianiste Lauma Skride is een mondiaal veel geprezen pianiste die zowel als soliste alsook in diverse kamermuziek ensembles alle grote podia ter wereld bespeelt. Lauma begon op vijfjarige leeftijd met muzieklessen. Belangrijk in haar vroege carrière was in 2008 het winnen van de Beethoven-Ring van het Beethovenfest Bonn. In recente seizoenen werd Lauma Skride als soliste geëngageerd door onder meer de Hamburger Symphoniker, het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt en de Dresdner Philharmonie. Daarnaast fungeert zij als duo partner van Anne Sofie Mutter, met wie zij afgelopen seizoen veelvuldig concerteerde. Met haar vaste duopartner, haar zus Baiba Skride, bracht ze in 2011 een dubbelconcert van Hans Abrahamsen in première met het Koninklijk Deens Orkest. Het tweetal maakte recent een succesvol album rondom Scandinavische componisten. Voor haar solo-cd The Year, met muziek van componiste/pianiste Fanny Mendelssohn, kreeg Lauma Skride de prestigieuze Echo Klassik Preis.

Programma
Johannes Brahms (1833 - 1897) - Sonata for cello and piano No. 1 in E minor opus 38
Nadia Boulanger (1887 – 1979) - Trois Pièces
Pauze
Olivier Messiaen (1908 – 1992) - Quatuor pour la fin du temps: Louange à l'éternité de Jesus
César Franck (1822 – 1890) - Sonata in A major

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje.