Zomerconcert Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer

Utrecht, Nicolaikerk, zaterdag 22 juli 2023, 19:30 - 20:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Nieuwe Philharmonie Utrecht voor nieuwe data.

Info

UPDATE 22-07: Het concert gaat door, ongeacht het weer. Bij regen in de Nicolaikerk, maar als het even kan in de tuin achter de kerk.

In 2022 ontdekten we hoe fijn het is om onversterkt in de tuin tussen de Nicolaikerk en het Centraal Museum te musiceren. De ommuurde tuin bleek ons midden in de stad een beschutte plek te bieden met een eigen natuurlijke akoestiek. We besloten om elk jaar een tuinconcert te organiseren en dan een deel van het programma dat we als Festival Orkest van het Wonderfeel Festival spelen, te laten horen aan ons publiek in Utrecht.

Dit jaar hebben we weer een heel feestelijk programma. Pulcinella klonk ook tijdens het oprichtingsconcert van de NPhU in 2009. Het is een feest van heerlijke balletmuziek, waarbij je haast niet stil kunt blijven zitten. Het is ook een heel virtuoos stuk waarin veel orkestleden solistische bijdragen leveren.

De klassiek symfonie van Prokofiev is al even onweerstaanbaar. Een briljant en oprecht eerbetoon aan Haydn, de meester van de klassiek symfonische stijl. Daarnaast klinkt prachtige Franse muziek. In de dansen voor harp en strijkers treedt Nick Scholte, die al jaren meespeelt in ons orkest, aan als solist. We verheugen ons erop hem op deze manier in de schijnwerpers te kunnen zetten.

Ook hoort u Ravel’s 'Le Tombeau de Couperin’, een hommage aan de grote Franse barokcomponist Couperin en heel erg fijne poëtische muziek om in de open lucht te beluisteren.

Zorg dat u er bij bent, het wordt een heerlijk uur muziek op een magische plek in de stad.