Alles groter weergeven?
[CTRL] [+] (Windows)
[command] [+] (Apple)

Ad Mosam: Stabat Mater

Neeritter, Lambertuskerk, zaterdag 2 maart 2024, 20:00 - 21:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Ad Mosam voor nieuwe data.

Reacties van bezoekers

Peter
Het allermooiste concert wat ik in de gemeente Leudal ooit gehoord heb. Bijzonder ontroerend en van hoge kwaliteit! Kom snel terug.
Annemie
Geweldig concert. Uitvoering top. Heb zelfs nieuwe dingen in Pergolesi Stabat mater gehoord. Geweldige akoestiek. Nu eens in een bomvolle kerk. Organisatie: dank daarvoor.
Hans
Schitterende uitvoering door top-musici in toplocatie. Indrukwekkend !
Thieu
We vonden het een goed programma qua opbouw en uitvoering. De vertolking van deze barok muziek door ad mosam is steeds weer een genot voor het oor en oog.
Sjaak
Helemaal prachtig!
Ank
Prachtige indringende uitvoering van een topkwaliteit. Complimenten aan de solisten, instrumentalisten en dirigent. En dat op een erg passende locatie. Werkelijk geweldig.
Monique
Heel bijzonder en indringend mooi!
Jan
Een fantastisch concert . Wij hebben genoten van Ad Mozam en de solisten . En dit zo dichtbij in een prachtige kerk . Bedankt .
Annelies
Het was prachtig, adembenemend mooi. Ontroerend

Info

Stabat Mater dolorosa

De beroemde versie van Pergolesi maakt in tegen elkaar schurende tonen de pijn en het verdriet voelbaar. Geselingen worden uitgebeeld, tranen worden hoorbaar. Het hart gaat tekeer in wild bewegende vioolpartijen; de onvermijdelijke acceptatie klinkt in wijdse melodieën.

Hoop spreekt uit een bijna feestelijk Amen.

We combineren Pergolesi dit jaar met een vergeten juweeltje van Porpora (die van de film Farinelli!). Zijn ‘Salve Regina’ (de originele versie!) is al net zo virtuoos en indrukwekkend als de aria’s uit die film.

Voor de emotionele balans in dit programma zorgt een Triosonate van Caldara; natuurlijk mag een dromerig én vitaal stuwend concert van Vivaldi niet ontbreken. En het programma begint met …… onze volgende verrassing.