Quia Amore... Ensemble Hermes

Amsterdam, De Waalse Kerk, zaterdag 18 november 2023, 20:15 - 22:15 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Het bijbelboek Hooglied en andere poëzie over de liefde heeft door de eeuwen heen talloze componisten geïnspireerd. Ensemble Hermes bezingt hemelse en aardse liefde met muziek uit de gouden eeuw van de polyfonie. Zoals die van Josquin en Palestrina. Maar ook met werk van minder bekende meesters als Andreas de Silva en Noel Bauldeweyn. Zoals altijd gaan oude klanken bij ons vergezeld van contemporaine, zoals dit keer die van Maurice Pirenne en Ton de Leeuw.

Ensemble Hermes richt zich op het authentiek uitvoeren van 16e-eeuwse polyfonie en voert daarnaast hedendaagse aan de polyfonie verwante muziek uit. Het projectensemble bestaat uit zowel ervaren amateurs als muziekstudenten en professionals. Tijdens optredens musiceren de zangers rondom een grote muziekstandaard die speciaal voor dit ensemble is ontworpen en gemaakt. Waar mogelijk wordt er gezongen vanuit kopieën van de originele manuscripten. Alle zangers hebben zich daartoe de zogenaamde mensuraal notatie, die in de handschriften gebruikelijk is, eigen gemaakt.

Waalse Kerk - Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.