Festival: Luitmuziek uit de Nederlanden - Combinatietickets

Utrecht, DUMS-Marnixzaal, zaterdag 25 - zondag 26 november 2023

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Luitdagen 2023 voor nieuwe data.

Info

Festival in het kader van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Luitvereniging.

Twee dagen met afwisselende, inspirerende concerten, van solomuziek tot de niet alledaagse bezetting van vier luiten, aangevuld met zang. Daarmee viert de Nederlandse Luitvereniging het 40-jarig bestaan. Daarbij speciale aandacht voor de belangrijke muziekuitgever Pierre Phalèse (1545-ca. 1575), van wie een complete moderne uitgave van alle luitmuziek wordt gepresenteerd, geflankeerd door enkele lezingen. Verder nog aandacht voor luitbouw en een markt met luiten en luitmuziek, waar alle informatie die met luit te maken heeft te vinden is.

Programma

Meer informatie of los boeken kan via de link bij de onderdelen; combinatietickets boekt u hier

Zaterdag

Vanaf 11.00 uur is er een markt met luiten en luitmuziek, waar alle informatie die met luit te maken heeft te vinden is. De toegang is gratis.

Van 14.15 - 15.40 uur feestelijke presentatie van de nieuwe uitgave van de complete werken voor luit van Phalèse, voorafgegaan door lezingen van Christine Ballman en Jan Burgers, samensteller van de nieuwe uitgave. Info/los boeken.

Van 16.00 - 17.00 uur kunt u luisteren naar het veelbelovende Casulana Lute Consort uit Bazel, met o.a. Emma-Lisa Roux die daarbij ook zingt, in een niet alledaagse bezetting van vier luiten. Info/los boeken.

Zondag

Van 11.00 - 12.00 uur: een Phalèse programma door Israel Golani uit Nederland, bekend van o.m. zijn in 2022 verschenen prachtige cd met 16 e eeuwse luit- en renaissancegitaarmuziek. Info/los boeken.

Van 12.45 - 13.15 uur: een korte lezing over luitbouw, door de gerenommeerde Utrechtse luit- en klavecimbelbouwer Sebastián Núñez. Toegang gratis.

Van 14.30 - 15.30 uur: een afwisselend programma met zang, luit en fluit, verzorgd het Belgische ensemble Argimina. Info/los boeken.