Musica Sacra: Een koninklijke keuze

Venlo, Domani, zaterdag 21 september 2024, 20:00 - 21:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Was keuzevrijheid, jezelf kunnen zijn, eeuwen geleden niet ook al een hot item? Het antwoord is ja!  Dit programma volgt Christine van Zweden op weg naar haar vrijheid. Nadat zij afstand had gedaan van de troon om haar eigen leven te kunnen leiden, reisde de ex-koningin van Zweden door heel Europa.

De componisten die zij ontmoette, de wetenschappers en kunstenaars die haar inspireerden passeren in dit bijzondere programma. (In de muziek herkende ze haar persoonlijke worsteling, ontmoette ze lotgenoten en vond zij zichzelf).

Werken van Barbara Strozzi, Henry Du Mont, Giacomo Carissimi, Constantijn Huygens en anderen laten niet alleen prachtige muziek horen maar staan ook in het teken van het kiezen van je eigen weg.

Programma:

Werken van o.a. Barbara Strozzi, Henry Du Mont, Giacomo Carissimi en Constantijn Huygens.


Video playlist


Data en locaties

Ad Mosam

AD MOSAM Barok is het Limburgs topensemble, dat u graag verrast met avontuurlijke programma’s en boeiende concerten. Daaronder grote juwelen, kleine pareltjes en bekende werken; toegankelijk voor een breed publiek maar altijd in staat óók de fijnproever te laten genieten.Uitgelicht

Hohe Messe: Bachs geniale zwanenzang

In dit seizoen bestaat Ad Mosam 30 jaar. Een jubileum dat we willen vieren met een imposant werk uit de barokmuziek: de Hohe Messe van Bach, wat hij schreef aan het einde van zijn leven in 1749.

Lucem Natale - Kerstmuziek uit de Barok

Hoop, blijdschap, verzoening en vrolijkheid worden net als de komst van het Licht in dit programma verheerlijkt met prachtige klanken.

Actus Comicus - Bij Bach op de koffie

Bach componeerde de Koffiecantate voor vermakelijke uitvoeringen in Café Zimmerman, het beroemde koffiehuis in Leipzig. Hoewel gecomponeerd voor een totaal andere context, sluit de Boerencantate goed aan bij deze komische spotternij.

Ad Mosam

AD MOSAM Barok is het Limburgs topensemble, dat u graag verrast met avontuurlijke programma’s en boeiende concerten. Daaronder grote juwelen, kleine pareltjes en bekende werken; toegankelijk voor een breed publiek maar altijd in staat óók de fijnproever te laten genieten.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833