Marc Pantus - liederen van Johannes Brahms en Hugo Wolf

In de donkere dagen voor kerst brengen bas-bariton Marc Pantus en pianist Thomas Beijer een programma vol muzikale comfortfood van Hugo Wolf en Johannes Brahms.

Uitvoerenden:
Marc Pantus, bas-bariton
Thomas Beijer, piano
Martina Forni, altviool

Tijdens hun leven waren beide componisten bepaald niet elkaars vrienden, en in Oostenrijk bevonden zich destijds flinke groepen aanhangers van Brahms en Wolf die elkaar op niet mis te verstane wijze met de pen bestreden.

Wij hoeven gelukkig niet te kiezen en zo komt het dat u zich ongestoord kunt laven aan de schitterende Vier ernste Gesänge van Brahms en Hugo Wolfs niet minder indrukwekkende Michelangelo-liederen. Altvioliste Martina Forni voegt zich bij het gezelschap in Brahms’ liederen met altviool waarin de jonge moeder Maria de engelen oproept om toch vooral zachtjes met hun vleugels te klapwieken en het kindje Jezus niet te wekken uit zijn zachte slaap.

Een hartverwarmend programma vol liederen over leven en dood, maar vooral over liefde, want zo horen we in Brahms laatste van zijn vier ernste Gesänge "Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde."