Er is een storing bij het verzenden van email. Bevestigingen worden alsnog verzonden zodra de storing is verholpen.

Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Koepelkerstconcert Bach door Reitze Smits

Een prachtig kerstprogramma met orgelmuziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750) rond Kerst en Advent in de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk te Amsterdam.

Bach's Pastorale schetst het beeld van de herders rondom de kribbe, en de drie Leipziger koraalbewerkingen van de Lutherse hymne ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ beelden verschillende theologische aspecten van Kerstmis uit. In de ‘Kanonische Veranderungen über das Weihnachtslied "Vom himmel Hoch, da komm ich her"’ laat Bach zijn contrapuntisch meesterschap zien, en in zijn feestelijke Preludium en Fuga in C BWV 547 wordt eerst vrolijk gedanst en daarna majesteitelijk en groots afgesloten.

Reitze Smits, ontvanger van de Sweelinckprijs, is al lang een toonaangevende Nederlandse organist en Bach-vertolker met een bloeiende internationale concert-en lespraktijk.

Zoals altijd zullen de verrichtingen van de organist in de sfeervolle ambiance van de Koepelkerk of Ronde Lutherse Kerk beneden op groot scherm te volgen zijn.