Nederlandse Bachvereniging: Concerto Supergrosso

Rome, een stad van ongekende mogelijkheden. De Bachvereniging gaat resoluut XL en heeft een verrassing in petto: de nieuwe generatie komt laten horen wat ze kan.

De beschrijvingen doen beslist watertanden: in de weelderige zalen van kardinalen en vorsten vuurden Händel, Corelli en Scarlatti hun reusachtige ensembles aan. Kosten noch moeite werden gespaard om gasten te imponeren met exuberante muziek, eersteklas zangers en sprookjesachtige ensceneringen.

De Bachvereniging gaat dit seizoen één keer voor more is more. De maximalistische bezetting van bijna vijftig musici bestaat voor een deel uit studenten van de conservatoria van Amsterdam en Den Haag, speciaal geselecteerd en gecoacht door Shunske Sato. Voeg daarbij een trio verrukkelijke solisten en u droomt zich eregast in een Romeins paleis, gegarandeerd.

Uitvoerenden:
Nederlandse Bachvereniging
Shunske Sato, viool en leiding

Sophie Junker, sopraan
Lucia Caihuela, sopraan
Furio Zanasi, bas

Programma:
PIETRO CASTRUCCI
Andantino uit Concerto Grosso in D groot

ALESSANDRO STRADELLA
Aria uit Sonate in D groot
Delen uit serenata Qual prodigio e ch’io miri

ALESSANDRO SCARLATTI
Delen uit opera Telemaco

ARCANGELO CORELLI
Largo en Allegro uit Concerto Grosso in c klein
Allegro uit Concerto Grosso in C groot

BERNARDO PASQUINI
Delen uit cantate Hor ch’il ciel fra di densi horrori

PIETRO ANTONIO LOCATELLI
Largo uit Concert in Es groot

GEORG FRIEDRICH HÄNDEL
Delen uit La Resurezzion


Agenda


Barok Nederlandse Bachvereniging Georg Friedrich Händel

Nederlandse Bachvereniging

De Nederlandse Bachvereniging werd opgericht in 1921 om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. In kleinere bezetting en bewust in een kerk, als tegenhanger van Willem Mengelbergs uitvoeringen in het Amsterdamse Concertgebouw. Door de jaren heen groeide de Bachvereniging uit tot een toonaangevend ensemble met een flexibele kern. Met zijn innovatieve programmakeuzes en gedegen onderzoek werpt artistiek leider Jos van Veldhoven telkens weer nieuw licht op het werk van Bach en tijdgenoten.