Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

Bachfestival Dordrecht: Jörgen van Rijen en Camerata RCO

Dordtse roots en topklasse

Tijdens het Bachfestival met Bach op reis naar Arvo Pärt. Topsolist op de trombone, Jörgen van Rijen, staat al een hele tijd op de verlanglijst van het Bachfestival want hij is geboren in Dordrecht en zijn blazersroots zijn bij de Vereniging Dordtse Phil ontstaan. Hij komt nu eindelijk spelen en wel met een programma van Bach en Arvo Pärt, gebaseerd op zijn laatste solo cd Fratres.

Nieuwe versies van muziek van Pärt worden gecombineerd met Jörgens arrangementen van Bachs klavecimbelconcerten, die weer gebaseerd zijn op Italiaanse barok-concerten van Marcello en Vivaldi. Hij wordt bijgestaan door het Camerata RCO (met musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en al jarenlang graag geziene gasten tijdens de Zondagochtendconcerten bij Kunstmin). De Dordtse Phil speelt een kort voorprogramma en na afloop geven ze samen met Jörgen een spetterende Afterparty.

Agenda


Festivals Klassiek Bachfestival Dordrecht Camerata RCO Jörgen van Rijen Arvo Pärt Johann Sebastian Bach

Bachfestival Dordrecht

Tweejaarlijks festival, waarin een week lang de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven komt in de historische binnenstad van Dordrecht.