Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Ensemble Hermes: Duizendjarig zingen

Wat hebben Hildegard von Bingen, middeleeuws componiste en mystica, en Orlando di Lasso, de meester van de late polyfonie, en de hedendaagse Amerikaanse componist David Lang gemeen?

Een ononderbroken traditie van verfijnde stemmen, kunstig samengebracht, verbonden door een oeroud en diepgeworteld verlangen om samen te zingen. De zangers van Ensemble Hermes laten het u horen, aangepast aan de eisen die deze tijd ons oplegt, in eenstemmige zang en polyfonie.

Met dit programma viert Ensemble Hermes haar 10-jarig bestaan.

Ensemble Hermes, o.l.v. Jeroen Spitteler, richt zich met haar historische uitvoeringspraktijk - we zingen uit de oorspronkelijke mensuraal notatie – op de polyfonie in de breedste zin van het woord. Vanuit onze ervaring met de polyfonie van de 16de eeuw gaan we op zoek naar verbindingen in de muziek in vroegere en latere perioden. Zowel het vroege gregoriaanse repertoire als de muziek van hedendaagse componisten passen goed bij wat ons voor ogen staat. Deze afwisseling wordt door het publiek, zo merken wij, ook zeer gewaardeerd.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2020, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!