Photonen Vocaal Ensemble - Picking up the Pieces

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Photonen Vocaal Ensemble - bekend van de tv-serie Klem - pakt onder leiding van Jeroen Spitteler de muzikale draad weer op met twee concerten op één middag. Met Vocaal Mozaïek - picking up the pieces, dat ongeveer een uur duurt, hoort u prachtige koormuziek uit de 21ste en 20ste eeuw.

Onder andere klinken Autumn Landscapes van de Estse componist Veljo Tormis en verrassend troostrijke werken van jonge hedendaagse componisten als Pärt Uusberg en Jake Runestad. Verder zingt het ensemble muziek uit de tv-serie Klem (waarvan momenteel serie 3 wordt uitgezonden), zoals het indringende O König aller Völker van Arvo Pärt.

Photonen vult dit vocale 'mozaïek' aan met koormuziek die het ensemble de afgelopen tijd is blijven inspireren, zoals de dubbelkorige Psalm 42 van Sweelinck en Oorsprong, een fijnzinnige compositie van Jeroen Spitteler, die op 1 mei van dit jaar online in première ging. Photonen verheugt zich erop het eindelijk live voor u te kunnen zingen.

Dit concert is onderdeel van de Couleur Vocale 2020, een serie voor Amsterdamse koren en vocale ensembles georganiseerd door De Waalse Kerk. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Er zijn max. 30 bezoekers aanwezig. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, maar wij moedigen het gebruik hiervan van harte aan. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

Programma:
Werk van Uusberg, Tormis, Harris, Pärt, Barber, Runestad.


Agenda


Photonen Vocaal Ensemble

Photonen Vocaal Ensemble

Dit kamerkoor bestaat uit ongeveer 26 ervaren amateurzangers en staat sinds haar oprichting in 1996 onder leiding van Jeroen Spitteler.