Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Zeven Bruggen Festival: Amsterdamse Impressies

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Dit programma zou oorspronkelijk in het Stadsarchief gespeeld worden, maar ook daar hebben ze veranderingen moeten aanbrengen in hun planning. De opening van de nieuwe expositie 'Amsterdams Impressionisme' is verplaatst naar januari en daarom kunnen we alsnog het idee van het oorspronkelijke programma uitvoeren. Met de sonate van Ravel leggen we de link naar het impressionisme en met Diepenbrock komen we in Amsterdam terecht. Mahler was goed bevriend met Diepenbrock en zeer geliefd in Amsterdam. Met het wegvallen van het Mahlerfestival eerder dit jaar brengen wij op deze manier toch een kamermuzikale ode aan deze componist. En door beide werken op de Erardvleugel te spelen die van Diepenbrock was, komt zo alles waar het Zeven Bruggen Festival voor staat bij elkaar. Extra bijzonder is dat conservator van het Stadsarchief, Ludger Smit, komt vertellen over de nieuwe tentoonstelling.

De afgelopen zeven jaar presenteerde het Zeven Bruggen Festival sfeervolle, kleinschalige kamermuziekconcerten op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam. Dit jaar zijn we door de corona-maatregelen gedwongen een andere koers te varen waarmee we door kunnen gaan met het brengen van mooie muziek samen met boeiende verhalen. Het festival speelt zich dit jaar geheel af in de historische Amstelkerk, op dinsdagavonden in het midden van de maand, te beginnen op dinsdagavond 17 november.

Coronamaatregelen
Er is slechts plek voor 30 bezoekers per concert, waarbij elk optreden een uur duurt. Wij vragen iedereen mondmaskers te dragen, behalve als men op de plek zit. Het is allemaal wat anders, en misschien minder gezellig, maar zo kunnen wel doorgaan met wat we het liefste doen: live mooie kamermuziek spelen voor een enthousiast publiek!