Zeven Bruggen Festival: Amsterdamse Impressies (videoconcert)

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 26 januari, maar is in verband met de coronamaatregelen verplaatst en omgezet in een videoconcert op 12 mei.

Dit programma zou oorspronkelijk in het Stadsarchief gespeeld worden, maar ook daar hebben ze veranderingen moeten aanbrengen in hun planning. De opening van de nieuwe expositie 'Amsterdams Impressionisme' is verplaatst naar januari en daarom kunnen we alsnog het idee van het oorspronkelijke programma uitvoeren. Sonate voor cello en piano van Claude Debussy leggen we de link naar het impressionisme en met Diepenbrock komen we in Amsterdam terecht. Mahler was goed bevriend met Diepenbrock en zeer geliefd in Amsterdam. Met het wegvallen van het Mahlerfestival eerder dit jaar brengen wij op deze manier toch een kamermuzikale ode aan deze componist. En door beide werken op de Erardvleugel te spelen die van Diepenbrock was, komt zo alles waar het Zeven Bruggen Festival voor staat bij elkaar. Extra bijzonder is dat conservator van het Stadsarchief, Ludger Smit, vertelt over de nieuwe tentoonstelling.

Het Zeven Bruggen Festival nodigt u uit om dit livestream concert met ons mee te maken! Het festival presenteert dit videoconcert live vanuit de Vondelkerk te Amsterdam in samenwerking met Stadsherstel. Leuk om te weten: Diepenbrock ging hier zelf ter kerke aan het begin van de 20ste eeuw.