Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Ad Mosam Barock: Vom Himmel Hoch

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Wat is er met kerst mooier dan je onder te dompelen in een prachtig concert? Ad Mosam combineert twee korte kerstconcerten – elk in een prachtige kerkruimte – tot één bijzondere kerstervaring. Eeuwenoude melodiëen maken dierbare herinneringen in u wakker. Onbekende barokke meesters doen u verwonderen over de rijke kersttraditie.

U bezoekt op één avond twee korte concerten met twee verschillende bezettingen. Vanwege de beperkende maatregelen is er slechts plek voor 30 bezoekers per concertlocatie. Natuurlijk houden wij ons aan de coronamaatregelen en wordt er rekening gehouden met ruim 1,5 meter afstand tussen iedere bezoeker of huishouden. Het is niet mogelijk om de programma-onderdelen los te bezoeken.

Programma-onderdeel 1
Tijdloos zijn de koraalmelodiëen van Johann Sebastian Bach, Michael Praetorius en Samuel Scheidt die de warmte oproepen van het authentieke kerstgevoel. Ze omlijsten de meer feestelijke kerstmuziek zoals Es ist ein Ros entsprungen, O Jesulein Süss en Wie schön leuchtet der Morgenstern. Dit concert voeren wij uit met een prachtig vocaal kwartet, orgel en cello.

Programma-onderdeel 2
Begeleid door lantaarnlicht gaat u naar de tweede kerkruime waar we u betoveren met onbekende feestelijk muziek voor sopraan, trompet, en klein ensemble.

Van het tedere Ave Maria van Johann Melchior Gletle tot het verhalende Weihnachtskonzert van Vierdanck; van de uitbundige trompetklanken van Buonamente tot de intieme vioolklanken van Biber. Een bezielend programma met Lore Binon en haar kleurenrijke sopraanstem.