Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan, zonder publiek in de zaal. Als een concert niet door kan gaan ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Ars Musica: Decemberster (videoconcert terugkijken)

Via deze reserveringspagina kunt u de nieuwe CD 'Decemberster' en het bijbehorende boek reserveren, u krijgt dan ook direct toegang tot het videoconcert dat op 24 december werd uitgezonden. Het is ook mogelijk losse toegangskaarten voor het videoconcert te reserveren.

Ars Musica brengt haar nieuwe cd 'Decemberster' uit in een extra bijzondere uitgave van cd én boek, waarin Ars Musica een aantal kerstgedichten en -verhalen verbindt met muziek voor de decemberdagen. Geniet van de muziek, van het lezen of voorlezen, en van een feestelijk extraatje: het online videoconcert van Decemberster, met een registratie van de cd-opnames.

Muziek, verhalen en gedichten rondom de kerstdagen
Naast het kinderverhaal 'De waarheid van Willemijn de Weerd' en 'De kerstwens', van Ria Borkent, zijn in deze uitgave gedichten opgenomen van Lucebert, Len Borgdorff en Gerrit Achterberg. Ze worden voorgedragen door Lex Bohlmeijer.

Met 'Decemberster' brengen het Ars Musica Orkest, het Ars Musica Kamerkoor en Meisjeskoor onder leiding van chef-dirigent Patrick van der Linden hoop en licht in donkere dagen!

Het Decemberster repertoire
Max Reger – Und unser lieben Frauen Traum
Bryan Kelly – Magnificat in C
Johann Sebastian Bach – Wie schön leuchtet der Morgenstern
Len Borgdorff – De witte schaduw van een ster (gedicht)
Sebastian Krause – Es ist ein Ros entsprungen
Ennio Morricone – Gabriel’s Oboe
Praetorius/Walter – In dulci jubilo
Arvo Pärt – Weihnachtliches Wiegenlied
Patrick van der Linden – O Magnum Mysterium
Lucebert – De zeer oude zingt (gedicht)
John Rutter – What sweeter music can we bring
Lennart Moree – Drie volksliederen voor orkest
Johann Sebastian Bach – Ich steh an deiner Krippen
Gerrit Achterberg – Kerstmis (gedicht)
Arvo Pärt – Estnisches Wiegenlied
James Whitbourn – The magi’s dream