Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Stadsorgelconcert: Jeremy Joseph en Geerten van de Wetering

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Improvisatie is het DNA van het Haarlemse Orgelfestival. Daarmee is het zeventig jaar geleden immers begonnen! Vanmiddag spelen twee toppers op improvisatiegebied. Jeremy Joseph, geboren in het Zuid-Afrikaanse Dunblane, studeerde in Kopenhagen, Lübeck en Stuttgart en woont momenteel in Wenen – een stad waarmee Haarlem in de hele geschiedenis warme betrekkingen onderhield. In zijn carrière als concertorganist speelt improvisatie altijd een grote rol.

Geerten van de Wetering stond ook al in 2018 in deze kerk, toen als winnaar van het Improvisatieconcours. Daarvoor scoorde hij hoog op de concoursen in het Oostenrijkse Schlägl en het Duitse Westfalen. Ook hij studeerde, naast orgel in Den Haag en muziekwetenschap in Leiden, in de Oostenrijkse orgelstad Wenen. Als organist van de ‘royal’ Kloosterkerk in Den Haag brengt hij regelmatig nieuwe werken in première, onder meer van hemzelf.

Laat u verrassen in dit veelzijdige programma, waarbij twee heel verschillende organisten elkaar voor het eerst ontmoeten en u getuige bent van wat dat oplevert.

In samenwerking met Stadsorgelconcerten.