Zeven Bruggen Festival: Terugkijken livestream concerten

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

LET OP: De datum van 1 september is de uiterste datum tot wanneer u via deze pagina een kaart kunt kopen om één van de livestream concerten terug te kijken. Na reserveren is het concert / concerten direct beschikbaar in uw reservering om te bekijken.

Dit voorjaar organiseerde het Zeven Bruggen Festival, in samenwerking met Stadsherstel, diverse livestream concerten. Deze concerten waren alleen live te bekijken en beluisteren, maar voor wie ze heeft gemist biedt het festival nu alsnog de mogelijkheid deze live concerten terug te kijken.

Het betreft de volgende concerten:

Wenen rond 1900, met het Klarinettrio van Johannes Brahms
Het Wenen van rond 1900 was sociaal en cultureel het toneel van ongekende omwentelingen: de laatromantische, traditionele denkbeelden werden van hun voetstuk gehaald door radicale vernieuwingen in kunst en politiek. Ook in de muziek uitten deze krachten zich in klanken die tot op de dag van vandaag, ruim honderd jaar later, ‘ʹmodern’ʹ aanvoelen.

De Eerste Keer, Club Classique en Thomas Verbogt
In De Eerste Keer brengt Club Classique samen met Thomas Verbogt een ode aan eerste ervaringen. Alle grote dingen die voor het eerst in je leven gebeuren gaan levenslang mee; grote emoties, grote sensaties, momenten van groot geluk. De Eerste Keer is een melancholieke maar ook lichte voorstelling. Een innig samengaan van muziek en woorden. Een tintelende gebeurtenis.

Amsterdamse Impressies
Rond 1900 raakte men in Amsterdam in de ban van het Franse impressionisme van Debussy en iets later Ravel. Ook de impressionistische kunst had een grote invloed op lokale schilders en tekenaars. Daarnaast was de invloed van met name de Weense muziek ook groot, met als hoogtepunt de bezoeken van componist en dirigent Gustav Mahler die in Amsterdam een enthousiast publiek vond. Er ontstond daarbij een grote vriendschap met de Amsterdamse componist Alphons Diepenbrock bij wie Mahler meermaals kwam logeren.

Olivier Messiaen - Quatuor pour la fin du temps
Het Kwartet voor het Einde der Tijden voor piano, klarinet, viool en cello van de Franse componist Olivier Messiaen is een van de meest iconische kamermuziekwerken van de twintigste eeuw. Gecomponeerd en in première gebracht in 1941 in een Duits krijgsgevangenenkamp is dit werk van Messiaen al vroeg door vele mythes omgeven.

Een gokschuld, en ware vriendschap
Pianist en componist Theodor Kirchner (1823-1903) was een kleurrijk persoon en een getalenteerd musicus die hogelijk gewaardeerd werd door onder andere Robert en Clara Schumann, Mendelssohn en Brahms. Hij was ook een levensgenieter die graag samen met Brahms een sigaar rookte, maar hij had ook last van minder goede neigingen, zoals een gokverslaving. Hoe dat allemaal afliep vertellen wij tijdens het concert!